Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.05.2013.

13:42

Savović – mašina za skokove

Publika u „Pioniru“ mogli su u sredu da uživaju u izvanrednoj košarkaškoj predstavi Crvene zvezde i Mega Vizure, ali i velikom dostignuću Borisa Savovića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Savović, ubedljivo najbolji skakač ABA lige u ovoj sezoni sa 8,29 uhvaćenih lopti ostvario je u pobedi nad Mega Vizurom sa 78:62 neverovatnih 18 skokova.

Isti broj skokova na jednoj utakmici ove sezone imao je još samo Boban Marjanović, u trijumfu Mega Vizure nad Metalcem u 11. kolu Superlige Srbije.

Šta god da je potrebno Zvezdi da pobedi, ja ću uraditi. Ne zanima me lična statistika, već isključivo računam naše trijumfe“, rekao je skromni Savović.

25-godišnji krilni centar je uz Marka Simonovića i Demarkusa Nelsona bio najzaslužniji za trijumf ’crveno-belih’ nad Mega Vizurom u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa.

Imali smo pritisak na leđima, jer je prva utakmica. U plej-ofu svaki kiks skupo košta. Drago mi je da smo reagovali na pravi način i odigrali veoma dobro. Sigurno da možemo još bolje i potrudićemo se da to prikažemo u drugom duelu. Naša forma je u uzlaznoj putanji, što je izuzetno bitno za ovaj period u sezoni“, ističe momak iz Trebinja.

Vremena za odmor nema, naredni duel igra se već u petak, kada ce Zvezda odmeriti snage sa Mega Vizurom u Kruševcu od 21 čas.

Očekujem da će utakmici prisustvovati veliki broj naših navijača. U prvom duelu su bili naša velika pomoć i dali su nam krila u poslednjoj četvrtini da jednom furioznom serijom završimo meč“, zaključio je Savović.

Interesantno je da je krilni centar Crvene zvezde rekorder Jadranske lige sa 23 uhvaćene lopte. Tu utakmicu odigrao je prošle sezone u dresu Hemofarma protiv Radničkog kada je imao 19 defanzivnih i 4 ofanzivna skoka. Ove sezone na Jadranu je čak 11 puta bio dvocifren kada su skokovi u pitanju, a rekord je ostvario protiv Olimpije – sa 15 uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve