Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.03.2013.

13:29

Vukoičić: Nema favorita u Laktašima

Trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić rekao je da na završnom turniru ABA lige u Laktašima nijedna ekipa neće imati epitet favorita.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ su u poslednjem kolu ligaškog dela poraženi sa 80:75 od Radničkog u Kragujevcu, a baš sa tom ekipom će igrati u polufinalu regionalnog takmičenja.

U “Jezeru” su, inače, Vukoičićevi izabranici bili oslabljeni neigranjem Igora Rakočevića i Vuka Radivojevića.

Utakmica je na kraju završena sa pet poena razlike u korist Radničkog, a sam rezultat ne govori u prilog tome koliko je bilo neizvesnosti. Duel je praktično rešila jedna lopta u poslednjim sekundama”, istakao je Vukoičić, “Imali smo brojne probleme zbog povrede Vuka Radivojevića. Međutim, na njegov izostanak smo bili pripremljeni, jer se nekoliko dana pre utakmice znalo da zbog problema sa kolenom neće igrati. Zato je za nas mnogo veći peh bilo neigranje Igora Rakočevića koji je pred polazak u Kragujevac osetio zdravstvene probleme. Dobio je visoku temperaturu, pokušao je da se zagreje, ali bukvalno nije mogao da stoji na nogama, a kamoli da igra. I pored velikog angažovanja našeg medicinskog tima nismo uspeli da ga osposobimo za ovaj meč i to je bio naš veliki hendikep. Ne mislim da je to neki veliki alibi, ali mi se jednostavno u toj situaciji nismo najbolje snašli. Neki igrači su dobili malo drugačije uloge, u hodu smo napravili dogovore, ali to nije dalo željene rezultate”.

Radnički je već na poluvremenu imao desetak poena razlike, a za takav odnos snaga na terenu Vukoičić je imao obrazloženje.

Nismo imali dobar protok lopte, igrali smo vrlo slabo u napadu, sa samo četiri asistencije. Promašivali smo i iz otvroenih pozicija, a penale smo u prvih 20 minuta šutirali 13-6, što dovoljno govori o problemima koje smo imali u napadu. Naša loša igra u napadu je bila direktna posledica odlične igre u tranziciji Radničkog. Međutim, u nastavku smo igrali mnogo bolje. Do kraja treće četvrtine smo uspostavili ravnotežu igre i rezultata, a sredinom poslednje deonice i do najveće prednosti 65:61. Ipak, usledio je prazan hod, pormašeni ziceri, loša organizacija napada i ušlo se u egal završnicu gde nismo imali dovoljno snage i koncetracije. Radnički je zasluženo pobedio, a ostaje žal što nismo imali malo bolji procenat šuta sa linije penala”, naglasio je Vukoičić.

Vukoičić se osvnuo i na duel sa Radničkim u polufinalu ‘fajnal fora’ koji se igra od 25. do 27. aprila.

Pred poslednje kolo mi smo bili zabetonirani na drugom mestu, bez obzira na sve ostale rezultate. Međutim, to nije uticalo na naše ambicije i motivaciju. Pomalo su mi smetale neke najave koje su govorile da je ovo utakmica u kojoj niko neće želeti da pobedi. Međutim, svako ko je gledao i pratio što se sve dešavalo na terenu, kako se razvijala utakmica, kakvih je kontakata bilo i kako se kretao rezultat, sve to pokazuje da takve najave nisu bile ozbiljne, već u sferi nagađanja. Između Partizana i Radničkog nema mnogo razlika, jer su to dva fantastična tima, koja igraju jako dobro. Međutim, i mi i Igokea posedujemo kvalitet, ko god je došao do završnog turnira regionalne lige morao je mnogo toga da prođe”, istakao je Vukoičić.

Strateg ‘crveno-belih’ istakao je i kakva su očekivanja Crvene zvezde u Laktašima.

Ambicije Zvezde od početka sezone su poznate. Naš cilj nije samo bio da odemo u Laktaše, već da s jedne strane obezbedimo plasman u Evroligu, ali i da pokušamo da osvojimo šampionski prsten. Daleko od toga da će to biti lako ostvariv cilj. Mislim da u Laktađima neće biti favorita. Ima još dosta vremena do početka turnira, a svedoci smo da na dan utakmice neki igrač može da se povredi, izostane iz tima i time sve promeni. Sve ekipe će imati problem, jer pojedini igrači će biti van sistema zbog dozvoljenog broja stranaca u našoj Super ligi. To se odnosi na Zvezdu, Radnički i Partizan, ali ni Igokea neće biti izuzetak, jer u Bosni postoji pravilo o broju mladih igrača pa će i oni na neki način morati da kalkulišu. Sve to će sigurno uticati na formu. Međutim, činejnica je da četiri najbolja tima igraju finale, da su tri tima iz Srbije što je veliki uspeh i pokazatelj našeg kvaliteta u odnosu na region. Sve prognoze o konačnom plasmanu su nezahvalne”, naglasio je Vukoičić.

Vukoičić je potom napravio i rekapitulaciju ligaškog dela sezone u ABA ligi.

Početak je bio turbulentan. Promenilo se dosta igrača, svi oni su tražili svoje mesto i hemiju tima. Zbog toga je Zvezdu pratio loš početak i negativan rezultat. U jednom trenutku imali smo skor 1-4 i izgledalo je da smo mnogo daleko od ispunjenja naših ciljeva. Međutim, kroz stabilizaciju igre došli su i rezultati. Dugo smo bili u igri i za prvu poziciju, ali je meč u Laktašima odredio našu sudbinu. To je za nas bio derbi sezone, utakmica na jednu loptu. Imali smo poslednji napad, šut za pobedu, ali nismo uspeli. Mislim da smo tada praktično izgubili bitku za prvo mesto. Ipak, obezbedili smo drugo mesto dva kola pre kraja. Uzimajući u obzir sve faktore, kao što su igranje u Evropi, osvajanje domaćeg Kupa mislim da nemamo razloga da budemo nezadovoljni. Došli smo do fajnal-fora. Jedna utakmica će nam biti dovoljna za plasman u Evroligi, a uklaskom u finale stvaraju se uslovi i za osvajanje trofeja. Ambicije bi nam bile iste i da smo završili na prvom i na četvrtom mestu”, zaključio je Vukoičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve