Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.03.2013.

12:36

Srbija dominira ABA ligom

Do kraja ligaškog dela ABA lige ostala je još jedna utakmica, ali je odavno poznato da je ovo najbolja sezona za srpske klubove u regionalnom takmičenju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvo mesto od početka do kraja takmičenja držala je Igokea, ali iza nje odmah redom slede Crvena zvezda Telekom, Radnički iz Kragujevca i Partizan mt:s.

Ta tri tima osigurala su Srbiji nacionalni koeficijent 17 i ubedljivo je pobedila Bosnu i Hercegovinu, koja ima 14,5. Iza slede Slovenija i Hrvatska sa koeficijentima 11, odnosno deset.

Zahvaljujući sjajnim rezultatima, ‘večiti’ rivali i Kragujevčani su doneli Srbiji još jedno mesto u regionalnom takmičenju naredne sezone. Ipak, četvrtoplasirani tim iz Superlige će to mesto u ABA ligi morati da plati.

Zahvaljujući tome što je po nacionalnom koeficijentu pobedila Sloveniju, i Bosna i Hercegovina će i dalje imati dva predstavnika. To ujedno znači da će naredne sezone u ABA ligi igrati četiri srpska tima, tri hrvatska, po dva slovenačka i bosanska, a njima će se pridružiti Budućnost, Solnok i MZT, koji imaju ugovore sa regionalnim takmičenjem.

Takmičenje u ligaškom delu u nedelju od 18 časova zatvaraju Zadar i Split, koji se bore za opstanak.

Završni turnir ABA lige na program je od 25. do 27. aprila u Laktašima, a u polufinalu će se sastati Igokea i Partizan, odnosno Crvena zvezda i Radnički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve