Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.03.2013.

16:49

Partizan dobio Igokeu, F4 blizu

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu u Pioniru sa 73:64, u derbiju 24. kola ABA lige.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Crno-beli su ovom pobedom napravili veliki korak ka plasmanu na F4 pošto sada imaju skor 15-9 na deobi treće pozicije, baš kao Budućnost i Radnički.

Ekipa Duška Vujoševića je međutim u prednosti u odnosu na Kragujevčane i Podgoričane pošto ima bolji međusobni skor sa tim ekipama.

Sa druge strane, Igokea je dovela u pitanje prvu poziciju pred završni turnur. Ukoliko Zvezda u ponedeljak savlada Široki u gostima izjednačiće se sa timom Dragana Bajića po broju pobeda na čelu tabele.

Partizan je očajno otvorio derbi ABA lige, postigao je samo dva poena u prva četiri i po minuta, ali u nastavku odigrao veoma dobro i zasluženo je slavio. Ekipa Duška Vujoševića je imala je čak 15 skokova u napadu i ukupno 12 uhvaćenih lopti više.

Đorđe Gagić imao je 11 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Lučić je ubacio 13, a Gordin 11 poena. U sastavu Igokee 15 poena ubacio je Jorović, a 13 Dozet.

Partizan je utakmicu počeo slično kao i u Zagrebu protiv Cedevite. Crno-beli su za četiri i po minuta na startu ubacili samo dva poena, ali ni gosti nisu bili mnogo uspešniji pa je nakon polovine prve deonice na semaforu stajalo 4:6.

U nastavku prve deonice napadači an obe strane bili su nešto bolji. Marko Brkić je ubacio dve trojke i osam poena u sastavu Igokee, Partizan je borbenošću dolazio do svojih poena, pa je nakon 10 minuta bilo 17:13 za goste.

Igokea je u finišu prve deonice imala šest poena viška (17:11), ali Partitzan je serijom 8-1 uspeo da se vrati u igru i povede. Crno-beli su uhvatili čak devet skokova u napadu u prvih 15 minuta i upravo zbog toga su i imali minimalnu prednost (24:23). I u nastavku prvog poluvremena Partizan je pravio puno problema rivalu ofanzivnim skokovima, a nakon poena Milosavljevića uz faul i trojke Lučića u 18. minutu Partizan je imao i velikih plus osam (36:28).

Početkom drugog poluvremena Partizan je došao do najvećih plus 12 (46:34) nakon slobodnih bacanja Vestermana, ali je nakon toga stao. U naredna četiri minuta crno-beli nisu postigli koš, ali Igokea je igrala znatno ispod ovosezonskih izdanja, pa je prednost ekipe Duška Vujoševića smanjena za samo četiri poena.

Delovalo je da je kriza iza crno-belih nakon što je Vesterman pogodio trojku, a Lučić u sledećem napadu zakucao nakon sjajne asistencije Bertansa (53:42). Igokea je ipak ponovo uspela da uhvati priključak (53:47), ali Štemberger je promašio dva sl0obodna bacanja, Bogdanović je na drugoj strani pogodio uz faul i Partizan je pred poslednju deonicu imao 58:48.

Gosti iz Aleksandrovca su se predali nakon 30 minuta čemu iako su u poslednja dva minuta uspeli da se spuste na jednocifreni deficit. Partizan je nadrugoj strani igrao i dalje na visokom nivou, pre svega u odbrani i na kraju je došao do veoma važne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve