Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.03.2013.

03:56

ABA: Partizan – Igokea (17:00)

Košarkaši Partizana mt:s igraju možda i ključni meč sezone u ABA ligi, dočekuju lidera Igokeu od 17:00 u dvorani Pionir.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" imaju 14 pobeda i devet poraza, a eventualnim trijumfom bi se izjednačili na tabeli sa kragujevačkim Radničkim protiv koga imaju bolji međusobni skor.

Igokei su potrebne dve pobede da osigura prvo mesto pred plej-of. U prvom duelu u Laktašima Igokea je pregazili Partizan 73:50, ali u Beograd stiže sa dva poraza u poslednjih pet mečeva, i tesnom pobedom nad Solnokom.

Trener Partizana Duško Vujošević očekuje težak meč, ali i prvu pobedu svog tima protiv Aleksandrovčana ove sezone (tri poraza računajući i prijateljske mečeve).

"Čeka nas veoma teška utakmica, znate i sami da smo mi u situaciji da ukoliko želimo dobar rezultat, a želimo da se plasiramo na fajnal-for, moramo da imamo imperativ da se utakmica dobije. Od dosadašnje tri utakmice, oni su dobili sve tri, i ja računam na statistiku da od četiri utakmice je red da tu utakmicu rešimo u svoju korist. Bez obzira na sav respekt koji imamo prema njima i neku motivaciju koju imaju na svakoj utakmici, a vidim i po ovim izjavama kada su u pitanju tumačenja i zajednička obrazloženja Evrolige i ABA lige gde ima i jedne doze revolta koji su u stranju dodatno da artikulišu u motiv na toj utakmici", rekao je Vujošević.

Igokea je najveće iznenađenje sezone, ekipa koja je prošle godine jedva sačuvala status u ABA ligi, sada je na korak od plasmana u Evroligu.

"Prvi su na tabeli i već po toj poziciji nema šta da se priča o njihovom kvalitetu. Moram da kažem da su napravili stvarno fantastično iznenađenje, fantastičan rezultat i bez obzira kako će se završiti liga njihovim prvim mestom, što im želim, ili kako će proći na fajnal-foru i koje će sve to posledice imati kada je u pitanju stepen takmičenja u sledećoj sezoni, oni su stvarno napravili što niko nije očekivao. Ako se vratimo na početak sezone, niko Igokeu nije svrstavao, ne u favorite za prvo mesto, nego nije stavljana u obzir kao ozbiljan kandidat za fajnal-for. Pre svega čestitke stručnom štabu, kolega Bajić je u odnosu na kvalitet tima i rezultat koji pravi sigurno trener koji apsolutno zaslužuje naziv najboljeg trenera ove sezone u Jadranskoj ligi. I tim je pokazao da ima i igrački i ljudski kvalitet, da su željni pobeda, trofeja. To su ipak igrači koji su u određenim godinama, te godine im nisu uzaludno prošle nego su naučili i da igraju i da se ponašaju, imaju individualni kvalitet ali kao grupa se sabiraju u kvalitetu i taj zbir je doneo ovaj rezultat", zaključio je Vujošević koji je pozvao navijače da napune Pionir.

Trener Igokee Dragan Bajić očekuje rasplet već u ovom kolu.

"Dobili su Cedevitu u poslednjem kolu i stekli dosta samopouzdanja pa s njim ulaze u predstojeći susret koji je za njih ključni u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe. S druge strane, i mi stižemo u "Pionir" da dobijemo utakmicu i napravimo novi korak ka prvom mestu. Već u ovom kolu moglo bi da dođe do konačnog raspleta u ligaškom delu jer u slučaju da Crvena zvezda bude poražena u Širokom Brijegu, a mi dobijemo Partizan, bili bismo garantovano prvi", rekao je Bajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve