Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.02.2013.

14:16

Đorović: Svi će biti identifikovani

Protiv svih aktera nereda na utakmici između Partizana i Zvezde u Kragujevcu biće podnete prekršajne ili krivične prijave, tvrde u Policijskoj upravi grada.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naglašavajući da je policija je sa svoje strane preduzela sve mere da događaj protekne mirno i da to bude praznik košarke, načelnik Poolicijske uprave Ivan Đorović podsetio je da je Žandarmerija najbrži mogući način sprečila eskaliranje incidenta.

"Ono što je na nama, narednih dana, jeste da, u saradnji sa kolegama iz drugih gradova, identifikujemo sva lica koja su učestvovala u neredima“, rekao je Đorović Tanjugu i dodao da su sinoćnoj finalnoj utakmici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, prisustvali navijači iz mnogih gradova u Srbiji.

Na pitanje koliko košta obezbeđivanje utakmice visokog rizika, Đorović je kazao da je , prema grubim procenama, samo izlazak pripadnika policije i Žandarmerije, košta najmanje milion i po dinara.

"Na taj iznos treba dodati i troškove goriva i ostale logistike potrebne da se jedna policijska jedinica pokrene", rekao je Đorović.

Inače, u hali "Jezero" gde se održavao meč, mnogi su mišljenja da je bilo oko 1.000 ljudi više nego što su kapaciteti. Neredi i loša slika svetu sa jednog sportskog događaja tema je o kojoj Kragujevčani, praktično na svakom koraku, prepričavaju. Mnogi su mišljenja da je krajnje vreme da se huligani na sportskim manifestacijama strogo kažnjavaju.

Istovremeno, Grad Kragujevac izrazio je žaljenje zbog incidenata i nemilih scena koje su dovele do prekida meča.

"Svestan odgovornosti organizacije jednog takvog sportskog dogadjaja Grad Kragujevac je kao partner Košarkaškog saveza Srbije učinio sve da turnir protekne u najboljem redu. Upućujemo izvinjenje istinskim ljubiteljima sporta što su zbog orkestiranih navijača od strane klubova doprineli svojim neprimerenim i nedoličnim ponašanjem da naruše renome jednog takvog turnira. Očekujemo od nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mere kako bi vinovnici bili adekvatno kažnjeni, jer bi u suprotnom bio narušen ugled Kragujevca kao tradicionalno gostoljubivog grada i grada sporta", navodi se u saopštenju.

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u 26. minutu, pri rezultatu 43:43, a trebalo bi da bude nastavljena u ponedeljak od 19 sati, bez prisustva publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve