Nova vest
Košarka

Petak, 25.01.2013.

03:44

Muta: Zreli smo za borbu za trofej

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić izjavio je da je cilj njegovog tima osvajanje Kupa Radivoja Koraća uprkos teškom žrebu.

Izvor: B92, kkradnicki.rs

Autor:B92, kkradnicki.rs

Default images

"Mi smo ove sezone odabrali takav sastav da smo zreli za prvu borbu za trofej, naročito jer će se igrati na kragujevačkom terenu. Uspeh će zavisiti, pre svega, u kojem ćemo sastavu igrati. Biće tu promena ekipe u skladu sa ambicijama, a najviše su, ali i propozicijama. Ali spokojan sam, ne manjkamo sa igračima"

"A igraćemo onako kako tražim od početka sezone - ratnički, što smo pokazali u više navrata u ABA ligi, naročito pred Kragujevčanima koji cene takvu košarku", izjavio je Nikolić za zvanični sajt Radničkog.

Nikolić veruje da će domaći teren biti prednost Kragujevčana.

"Želimo da iz tri pobede osvojimo ’Žućkovu levicu’. Verujem da je uspeh moguć jer ćemo uz adute na parketu imati igrača više – na tribinama hale Jezero, a znam šta će da prirede naši navijači željni prvog trofeja, jednako koliko i svi mi u klubu".

U četvrtfinalu Radnički igra sa Metalcem, a zatim sa pobednikom duela Crvena zvezda – Vojvodina.

„Dobili smo najteži raspored. Ako bi pobeđivali favoriti, bar na papiru, sledi polufinalni derbi Radničkog i Zvezde, dok je braniocu trofeja Partizanu ’prokrčen’ put do finala. Ali videćemo da li će biti baš tako. Izdvajam ABA ligaše jer su realno to najjači srpski klubovi i od njih se najviše očekuje. Ipak, Kup je nokaut-sistem i uvek je veći pritisak na favoritima. Oni koji to nisu nemaju šta da izgube“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve