Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.12.2012.

20:51

EL: Real i Himki slavili u gostima

Košarkaši Real Madrida i Himkija ostvarili su pobede u premijernim mečevima Top 16 faze Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Real je zahvaljujući sjajnoj odbrani nadigrao Albu 77:63 u Berlinu, dok je Himki nadigrao Bešiktaš 80:75, takođe na gostovanju u Istanbulu.

U preostala tri meča prvog dana Top 16 faze, domaćini su bili sigurni, pobede su ostvarili Kaha Laboral, Unikaha i Montepaski Sijena.

Serhio Ljulj je bio najefikasniji u timu Reala sa 15 poena uz 6 asistencija, dok je sjajan meč odigrao Rudi Fernandes sa 13 poena, 7 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte.

Po 13 poena ubacili su još Nikola Mirotić (6sk) i Džejsi Kerol (1/5 za tri poena). Ekipu Saše Obradovića predvodio je Albert Mirales sa 14 poena i 4 skokova, dok je Džekel Foster dodao 10 poena.

U pobedi Himkija u Istanbulu istakao se Vitali Fridzon sa 20 poena i 5 skokova, a upravo je on serijom trojki doneo ključno prednost timu tokom trećeg perioda meč. 17 poena ubacio je Pol Dejvis, dok je Zoran Planinić ubacio 13 poena uz 9 asistencija i 5 skokova.

Bešiktaš je predvodio Patrik Kristofer sa 20 poena, 15 je ubacio Danijel Juing, dok je Kursit Džerels dodao 12 uz 5 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve