Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.11.2012.

22:56

"Suđenje kao u Haškom tribunalu"

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Lijetuvos Ritasom sa 75:74 da je suđenje u bilo "kao u Haškom tribunalu".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Izuzimajući Hose Martina iz Španije, ovi drugi, pogotovo brat Grk, sudio je pravedno kao u Haškom tribunalu."

"Od tri poslednja napada tri sumnjiva faula. Moramo da budemo svesni tretmana koji imamo kao zemlja i kao košarka. Nijedna pobeda se ovde više ne podrazumeva", istakao je Vujošević posle utakmice osmog kola Grupe D u hali Pionir.

Vujošević je rekao da je svaka pobeda njegove mlade ekipe u Evroligi "značajan trofej".

"Veoma važna pobeda. Za ovako mlad sastav Partizana svaka pobeda u Evroligi je značajan trofej. Skinuti 'skalp' bilo kom protivniku u ovom takmičenju je uspeh. To ne znači da se mi unapred mirimo sa lošim rezultatom kada igramo sa jačim protivnikom poput Barselone, ova ekipa može da dobije svakoga, ali i da izgubi od svakoga", rekao je Vujošević.

On je kazao da je Lijetuvos kvalitetna ekipa koja ima velike ambicije.

"Lijetuvos je kvalitetna ekipa, došli su ovde sa velikim ambicijama da dobiju utakmicu i da protiv Bamberga kod kuće obezbede prolaz u sledeće kolo. To je važno svim ekipama jer to omogućava još utakmica, tako da je motivacija uvek velika kada se igra Evroliga", kazao je trener Partizana.

Vujošević se zahvalio navijačima na podršci, ali je rekao da ne može da razume da neko baca predmete na teren i istakao da ne želi da pojedinačno komentariše svoje igrače.

"Ja sam jednom pogrešio što sam prozvao dvojicu igrača koji su iskočili iz svojih zadataka, pa je ispalo ko zna šta. Ne komentarišem pojedinačne učinke", kazao je trener crno-belih.

Trener Lijetuvos Ritasa Darjuš Maskolijunas čestitao je Partizanu na pobedi i dodao:

„Bila je to velika borba i prilično izjednačena utakmica. Svi znaju da je teško igrati u Pioniru i srećan sam što su se moji momci borili i ostavili srce na terenu. Nijanse su odlučile pobednika, mislim da smo im dopustili previše ofanzivnih skokova (11-4), samim tim i drugih prilika za koš. Još imamo šansu da se plasiramo u Top 16 fazu – igramo sa Bambergom i Bešiktašom, daćemo sve od sebe da pobedimo“.

Nemanja Nedović smatra da njegov tim može da bude zadovoljan uprkos porazu.

„Dobro smo se držali svih 40 minuta, igrali smo onako kako smo se dogovorili – maksimalno koncentrisano, nismo dozvolili da se rastrče i da ih ponese sjajna publika. Imali smo šut za pobedu, ali možemo da budemo zadovoljni jer smo poraženi sa manje od osam razlike, koliko smo slavili u Litvaniji. Čestitam Partizanu na pobedi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve