Nova vest
Košarka

Sreda, 10.10.2012.

17:35

MŽRKL: Partizan siguran u Celju

Košarkašice Partizana Galenike ostvarile su i četvrtu pobedu u regionalnoj MŽRKL ligi, pošto su u Celju slavile nad Atlitom sa 97:52.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crno-bele’ su tako uspešno završile petodnevnu turneje, u kojoj su boravile u Novom Gradu, Kranjskoj Gori i Celju, a zabeležile pobedu protiv Slobode i poraz od Galatasaraja.

U duelu u Celju popravile smo stvari kojima sam bila nezadovolja u prethodne dve utakmice. Ovaj meč je imao energiju koju ja kao trener želim. Kontrolisale smo tok svih 40 minuta. Košarkašicama Partizana zabranjeno je da na bilo kom duelu odigraju ispod nivoa. Ovoga puta održale su visok tempo i konačan rezultat pokazuje našu odlučnost“, rekla je trener Partizana Marina Maljković.

Posle mini turneje slika ekipe i igre ’crno-belih’ je mnogo jasnija. Stručni štab dobro zna na čemu treba da radi do početka takmičenja u Evrokupu.

Nama je evropsko takmičenje važno, ali ne želimo da pravimo veliki pritisak. Kad smo kompletirali tim, odigrale smo dobro u Novom Zagrebu, pa imale par lošijih izdanja, da bi ono što smo prikazale u Celju trebalo da predstavlja naš model“, naglasila je Maljkovićeva.

Zbog lakše povrede tetive u duelu protiv Galatasaraja, meč u Celju propustila je iskusna Biljana Stanković. Ipak, ono što raduje je što je svih 11 igračica prikazalo zavidan nivo forme i zalaganja.

Svih 11 igračica je iskoristilo minute na pravi način, onako kako tražim od njih. Sve su odradile maksimalno svoj posao i uklopile se u sistem. Ova turneja nam je upravo zbog toga bila od izuzetnog značaja, jer smo došli do saznanja šta je prava stvar za nas“, zaključila je Maljkovićeva.

Naredno iskušenje igračice Partizana imaće u nedelju od 18 časova u Hali sportova protiv Vojvodine u regionalnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve