Nova vest
Košarka

Sreda, 10.10.2012.

14:46

KKCZ: DS nas nije finansirao

Predsedništvo Košarkaškog kluba Crvena zvezda demantovalo je navode pojedinih medija da je Demokratska stranka prošle sezone finansirala "crveno-bele".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na sednici koja je održana u utorak usvojen je finansijski izveštaj za sezonu 2011/2012, finansijski plan za sezonu 2012/2013 i tromesečni izveštaj o sprovođenju unapred pripremljenog plana reorganizacije.

"Najveći finansijer kluba za prošlu sezonu bio je FMP, koji je u budžetu kluba učestvovao sa 46,99 odsto. Država, odnosno javna preduzeća Telekom Srbija, Dunav osiguranje i Grad Beograd učestvovali sa sa 8,74 odsto. Ostali donatori i sponzori, privatne kompanije i preduzeća sa 42,33 odsto, prodaja ulaznica sa 1,45 i škola košarke sa 0,49 odsto", navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Predsedništvo Zvezde je konstatovalo da su skoro sve obaveze iz prethodne sezone izmirene, a da će minimalna zaostala dugovanja biti rešena kada Partizan uplati obeštećenje za Nenada Miljenovića u iznosu od 75.000 evra.

"S obzirom na prikazane brojke u budućnosti očekujemo znatno veću podršku i pomoć države u finansijskom smislu, jer je u stabilizaciji našeg trofejnog kluba bogate tradicije koji je u finansijskom smislu u potpunosti oporavljen učestvovala sa samo 8,74 odsto, što su neznatna sredstva u odnosu na neke druge klubove", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve