Nova vest
Košarka

Subota, 29.09.2012.

23:27

Pobede Cedevite i MZT-a u gostima

U prvom kolu ABA lige pored pobede Splita nad Crvenom zvezdom izneđenje je priredio i makedonski MZT koji je pobedio Cibonu u Zagrebu sa 77:72.

Izvor:

Autor:

Default images

Najskuplji tim ovogodišnje ABA lige zagrebačka Cedevita je sa 78:74 pobedila Budućnost u Podgorici.

Tim iz skopskog naselja Aerodrom je Cibonu pobedio zahvaljujući perfetknoj igri u drugoj četvrtini koju je dobio sa 26:11. Sve do 35. minuta MZT je imao dvocifrenu prednost, Cibona je u finišu uspela da priđe na -2 (71:69) na minut do kraja, ali nije uspela da preokrene.

U makedonskom timu najefikasniji je bio Amerikanac Kejd Dejvis sa 21 poenom, Gjorgij Čekovski je ubacio 13 poena, a Damnjan Stojanovski poen manje.

Tomislav Zubčić je bio najbolji u timu Cibone sa 17 poena, dok je Džastin Hamilton ubacio poen manje.

Budućnost je bila ravnopravan rivala favorizovanoj Cedeviti, ali je zagrebački klub vodio tokom cele utakmice. Posle trojke Alekse Popovića u 36. minutu Budućnost je prišla na -1 (65:66), ali je Cedivata ipak uspela da sačuva prednost i zabeleži prvu pobedu.

Di Bost je sa 25 poena u dresu Budućnosti bio najefikasniji na meču. a Aleksa Popović je postigao 17 poena. Francuz Želabal je postigao 18 poena za Cedevitu, Lukša Andrić je ubacio 12 poena, a Predrag Šuput 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve