Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.08.2012.

20:50

Košarkašice izgubile od Turske

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije porazom je započela drugu fazu takmičenja na prvenstvu Evrope koje se održava u Mađarskoj.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Srbija je u 1. kolu grupe F izgubila od selekcije Turske sa 56:45 (15:21, 9:7, 12:9, 20:8).

U prilično tvrdoj utakmici, tokom koje su izabranice trenera Radenka Varagića većim delom bile u vođstvu, bolje se snašla Turska, koja je mnogo bolje odigrala u četvrtoj četvrtini i na kraju zasluženo slavila.

Imali smo slab procenat šuta, posebno u reketu, prerano smo ulazili u bonus u svakoj četvrtini i to su neki od razloga poraza. Ipak glavni je naše fizičko stanje, jer možemo uglavnom da se oslonimo na šest igračica, dok su kod Turske svih 12 bile zdrave i mogle su da nas pritiskaju, što se osetilo u četvrtoj četvrtini. Daćemo sve od sebe u naredna dva meča, posebno protiv Francuske, koja je odlična ekipa, ali igra ispod svojih mogućnosti na EP, kako bismo izborili plasman u četvrtfinale. Još jednom bih želeo da se zahvalim Ani Joković i Zoranu Kovačiću što su ovde sa nama i pružaju nam veliku podršku”, istakao je prvi trener Radenko Varagić.

Najefikasnija u timu selektora Radenka Varagića bila je Snežana Čolić, dok su tursku selekciju do pobede vodile Ozge Kavurmačoglu sa 17 i Merve Ajdin sa 10 poena.

Narednu utakmicu Srbija igra u utorak od 16 sati protiv Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve