Nova vest
Košarka

Utorak, 07.08.2012.

15:52

Tomas i Predrag Šuput u Cedeviti

Košarkaški klub Cedevita u utorak je doveo dva značajna pojačanja - hrvataskog reprezentativca Marka Tomasa i bivšeg igrača Partizana Predraga Šuputa.

Izvor:

Autor:

Default images

Šuput ima 35 godina, a od 2007. bio je član nemačkog Bamberga. Prethodno je proveo jednu sezonu u Hemofarmu i dve u Partizanu, a igrao je i za Vojvodinu i Spartak.

Šuput je visok 200cm, najčešće igra na poziciji krilnog centra, veoma je snažan igrač koji ima i dobar šut za tri poena.

Tomas je potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom koju sa klupe predvodi srpski strateg Božidar Maljković.

"Mi smo rekli da ćemo se ozbiljno pripremiti za novu sezonu i to činimo. Tomas je veliko pojačanje, jako smo ga želeli u klubu i sada se sve realizovalo tako da mu svi zajedno želimo dobrodošlicu", rekao je sportski direktor KK Cedevite Matej Mamić.

Marko Tomas (202cm, 27) je pre Cedevite nastupao za Real Madrid, Fuenlabradu i Cibonu, dok je poslednje dve sezone proveo u ekipi Fenerbahčea. Karijeru je počeo u ekipi Zagreba. Tomasa karakteriše dobar šut za tri poena i solidan prodor.

Cedevita će se sledeće sezone, pored ABA lige, takmičiti i u najjačem klupskom takmičenju, Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve