Nova vest
Košarka

Subota, 26.05.2012.

16:47

Majk Vudson ostaje na klupi Niksa

Iako se nedeljama spekulisalo o dolasku Fila Džeksona, trener Njujork Niksa u sledećoj sezoni ipak će biti Majk Vudson.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čovek koji je Nikerbrokerse preuzeo polovinom sezone od Majka D'Entonija i preporodio ih, pitpisao je višegodišnji ugovor sa Njujorčanima.

"Znam da su očekivanja velika, trebalo bi da budu. Radujem se izazovu", rekao je Vudson dodavši da je bio svestan da mu je protivkandidat mogao biti osvajač 11 NBA titula, Fil Džekson, koji je kao igrač Niksa takođe bio šampion.

Vudson je preuzeo Nikse u veoma teškom periodu kada je tim imao negativan skor 18-24 i kada je plasman u plej-of bio upitan. Već u prvom meču Niksi su pobedili sa 40 poena razlike, da bi na kraju u 24 meča Vudson imao skor 16-8.

"Mislim da je Vudi (Vudson) zaslužio da bude prva osoba sa kojom ćemo razgovarati i ispostavilo se da je bio jedina osoba s kojom smo razgovarali. Smatrali smo da je on prava osoba za ovaj tim u ovom trenutku. Jasno, postoji mnogo sjajnih slobodnih trenera koji bi bili pozvani da smo otvorili potragu, pre svih Fil Džekson, koji je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji NBA, ali verovali smo da je Vudi čovek koga tražimo", rekao je generalni menadžer Niksa Glen Grunvald.

Vudson je uspeo da Nikse uvede u plej-of, ali njujorški tim nije imao šanse u duelu sa Majami Hitom koji je dobio seriju sa 4-1. Ipak, pobedom u četvrtoj utakmici, Niksi su prekinuo gubitnički niz od 13 poraza u plej-ofu od 2001. godine.

Pre nego što je prošlog leta postao pomoćnik D'Entoniju, Vudson je šest sezona vodio Atlanta Houkse. U sezoni 2009/2010. drugu godinu zaredom Houksi su bili "pometeni" u polufinalu plej-ofa, što je označilo kraj saradnje. "Vudi" je bio pomoćnik i Lariju Braunu kad je Detroit 2004. osvojio svoju treću titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve