Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.05.2012.

00:01

Ivković: Verovao sam i na -19

Olimpijakos je kao autsajder stigao na Fajnal for u Istanbul, a u Atinu se vraća kao šampiona Evrope. Najzaslužniji za to je svakako Dušan Ivković.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Selektor Srbije je po drugi put doneo Olimpijakosu trofej (1997), iako je početkom sezone ostao bez pola tima, a u novu krenuo sa nekoliko mladih igrača.

"Sećam se prve utakmice u Bilbau. Bio je to slab nivo košarke, a sada smo dostigli najviši. Želim da čestitam svim igračima i kolegama na ovome. Vratili smo navijače, isplatilo je boriti se za ovo", rekao je Ivković.

Olimpijakos je zaostajao i 19 poena razlike krajem treće četvrtine (53:34), ali je dominirao u poslednjih deset minuta te do pobede stigao košem Printezisa 0,7 sekundi pre kraja.

"Sećam se kada je bilo 19 razlike za Ruse rekao sam: 'Idemo momci, možete da ih stignete". U finišu nisam očekivao da iskusan igrač kao što je Šiškauskas može da promaši slobodna bacanja", kaže ivković.

"Bilo je teško pripremiti utakmicu. Nisam očekivao da će se u našoj igri osetiti pritisak, ali je na početku meča bilo tako. Kao i protiv Barselone cilj je bio da Moskovljane spustimo na što manji broj koševa i sa njihovog proseka od 85 dođemo na 70-75 poena", dodao je selektor Srbije i pohvalio neke pojedince.

"Četvrtu četvrtinu je teško objasniti. Spanulis je bio sjajan i veoma nesebičan. Moram da pohvalim Ejsija Loa, koji je meč odigrao na sopstvenu odgovornost. Veoma smo srećni što je Spanulis vođa tima, ali svi moji igrači su bili veoma gladni pobeda", rekao je Ivković.

Očekivano razočaranje nije krio trener CSKA Jonas Kazlauskas čiji su igrači ispustili 19 poena prednosti za samo deset minuta.

"Teško je govoriti posle ovako teške utakmice. Dobro smo odigrali tri četvtine, a onda počeli da gubimo kontrolu. Možda su igrači pomislili da je utakmica rešena i da je pobeda naša. Napravili smo ozbiljne greške pri kraju, promašili četiri slobodna bacanja i izgubili", zaključio je Kazlauskas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve