Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.05.2012.

13:58

Novicki: Imali su više oružja

Najbolji košarkaš Dalasa Dirk Novicki izneo je niz pohvala na račun Oklahome nakon laganog poraza od 4-0 u prvom kolu plej-ofa NBA lige.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Najbolji evropski košarkaš u istoriji dodao je da je Oklahoma imala više oružja i da će biti veoma nezgodan rival svima u nastavku.

„Trebali su nam igrači koji mogu sami sebi da naprave prostor za postizanje poena, mislim daje to očigledno."

"Ako pogledate sve najbolje timove u ovom trenutku, svi imaju barem dva ili tri igrača kojima u svakom trenutku možete da dodate loptu i onda oni odrade svoj deo. Ako pogledate Oklahomu od koje smo upravo izgubili, u prve dve utakmice Vestbruk je napravio prevagu, u trećoj je to bio Durent, a danas su samo dodavali loptu Hardenu i on je proradio. Ako u ovom trenutku želite da budete vrhunski tim u ovoj ligi morate da imate dva ili tri igrača koji u svakom trenutku mogu da uđu u seriju. Jednostavno, imao sam utisak da su imali više oružja od nas i to je bilo prilično jasno na parketu.“



Nemac posebno ističe homogenost Oklahome.

„Oni su godinu dana stariji, iskusniji su, kao što sam rekao Vestbruk, Durent i Harden prošli su još godinu dana zajedno i deluju prilično dobro. Svi znaju svoje uloge, zna se koje odbrambeni igrač, ko pogađa odlučujuće šuteve, ko je plejmejker... Imaju u sjajne blokere i zaista mislim da sveukupno deluju veoma dobro i biće ih teško pobediti. Imaju odličnu publiku kod kuće i definitivno će biti u vrhu zapadne konferencije.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve