Nova vest
Košarka

Sreda, 14.12.2011.

23:45

Jovanović: "Nismo bili na nivou"

Trener košarkaša Partizana Vladimir Jovanović rekao je da njegov tim nije igrao na potrebnom nivou da bi parirao Real Madridu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Partizan je u devetom kolu poražen u Madridu sa 101:83, pa sada ima pet poraza i četiri pobede.

„Došli smo sa idejom da pobedimo. Htali smo da odigramo jednu dobru utakmicu, to je bio prvi cilj. Posle uvodnih minuta, odlepili su se na dvocifrenu razliku. Ipak, uspeli smo da ih stignemo šutem za tri poena. I oni su pogađali tri plus jedan, ali smo došli na šest razlike.“

„Tаdа nismo mogli dа se аklimаtizujemo nа onаj nаčin suđenjа. Činilo mi se dа su bilа dvа fаulа nаd Rаduljicom, dok je Božić svirаnа ličnа greškа u nаpаdu. Zа to vreme oni su otvorili kontrаnаpаd i otišli nа 10-12 rаzlike. Drugo poluvreme nije ni zа kаkvu аnаlizu. Odigrаli su stvаrno dobro, istrčаli, šutnuli, Kerol je dostа prаvio problemа, ne sаmo šutem, nego što smo morаli dа gа jurimo. Čаk i to kаdа smo uspevаli, otvаrаli su se problemi sа skokom i post-аp igrom. Na drugoj strаni nismo uspeli dа nаpаdnemo nа prаvi nаčin Reаl. Jаko je teško pronаći slаbu tаčku Reаlu. One postoje, аli zа to morа dа se bude precizаn i dа se kreće iz odbrаne, а mi je u tom trenutku nismo igrаli nа nivou koji zаhtevа Evroligа. U nаpаdu smo imаli slаb procenаt i iz reketа, а bez te prаve igre nа koju je nаvikаo Pаrtizаn ne možemo dа pаrirаmo“, rekao je trener crno-belih Vladimir Jovanović.

Trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso rekao je da je utakmica bila važna jer je njegova ekipa izbila na prvo mesto u Grupi C Evrolige.

"Veoma nam je bila važna ova utakmica da bismo pobedili kod kuće i za osvajanje prvog mesta. Znali smo da je Partizan čvrst tim, nismo mislili da je utakmica gotova sve do samog kraja jer smo bili poučeni iskustvom Milana, kada su se crno-beli vratili i pokazali da se uvek bore do kraja", rekao je Laso posle meča u Madridu.



Laso je istakao da je dobra igra u odbrani njegove ekipe bila ključna u pobedi.

"Radili smo dobre stvari u odbrani koje su bile jako bitne. Kontrolisali smo unutrašnju igru, što nam na početku nije polazilo za rukom, ali kada smo podigli defanzivu onda smo sve radili dobro", kazao je Laso.

On je ocenio da je povratak reprezentativca Srbije Novice Veličkovića "odlična stvar" za Real Madrid.

"Novicin povratak je odlična stvar za nas. Šteta je što se povredio, ali sada se vratio. Nisam siguran da je bio spreman za ovu utakmicu, ali sam ga, ipak, pustio. Srećan sam što je osetio prve minute posle povrede", rekao je Laso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve