Nova vest
Košarka

Sreda, 14.12.2011.

12:08

Rasplet na vidiku u Evroligi

U sredu i četvrtak su na programu utakmice pretposlednjeg 9. kola košarkaške Evrolige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Plasman u Top 16 obezebedili su Kantu, CSKA, Panatinaikos, Real, Efes, Makabi, Barselona, Sijena i Uniks, a mesta je ostalo za još sedam timova.

U Grupi A je najneizvesnije. Plasman je obezbedio samo Kantu, Fenerbahče je na korak od naredne faze iako je prvi grupi, dok će se ostali timovi do poslednjeg kola boriti za Top 16. U sredu se sastaju Kaha Laboral i Nansi, u četvrtak igraju Olimpijakos i Kantu, a Fenerbahče dočekuje Bilbao.

Turski tim je prvi u grupi, ali nisu još uvek obezbedili plasman, jer su oba puta poraženi od Kahe Laboral, a sa Olimpijakosom imaju lošiji međusobni skor. Ukoliko na kraju budu imali isti skor sa nekim od ovih timova neće imati prednost.

Grupa B: Još uvek neporaženi CSKA iz Moskve dočekuje drugoplasirani Panatinaikos u meču bez takmičarskog značaja, jer su obe ekipe već obezbedile plasman u Top 16. U ovoj grupi ostala su dva slobodna mesta za Top 16, a u sredu se sastaju još Zagreb i Unikaha. Španski tim bi pobedom prošao u Top 16, dok bi Zagreb trijumfom ostao u trci za četvrto mesto i plasman u dalji tok takmičenja. U četvrtak se sastaju Bamberg i Žalgiris.

U Grupi C igraju Real Madrid i Partizan, dok će Armani ugostiti belgijsku ekipu Šarlroa. U Partizanovoj grupi plasman su već obezebedili Real, Efes i Makabi, samo je pitanje sa koje će pozicije otići u drugu fazu. Real Madrid bi pobedom praktično osigurao prvo mesto na tabeli, jer ima bolji međusobni skor sa Makabijem, a teško da mogu da izgube od Efesa više od dvadeset razlike u poslednjem kolu, ukoliko bi imali isti skor. Partizan pobedom prolazi dalje, ali će osluškivati i rezultat iz Milana, jer ‘crno-belima’ plasman u narednu rundu omogućava i pobeda Šarlroa. Makabi Efes. U četvrtak se u borbi za što bolji plasman bore Makabi i Efes.

Galatasaraj dočekuje Olimpiju u okviru Grupe D. Ovde je situacija mnogo jasnija. Plasman u Top 16 obezbedili su Barselona, Montepaski Sijena i Uniks, a pobedom će im se pridružiti i turski tim. U četvrtak igraju Uniks - Prokom i Sijena – Barselona.

Evroliga 9. kolo:

sreda:

CSKA - Panatinaikos 17.15h
Galatasaraj – Olimpija 18.15h
Zagreb – Unikaha 20.45h
Armani – Spirou Šarlroa 20.45h
Real Madird – Partizan mt:s 20.45h
Kaha Laboral – Nansi 21.00h

četvrtak:

UNIKS – Prokom 17.00h
Fenerbahče – Bilbao 19.00h
Olimpijakos – Kantu 20.00h
Bamberg – Žalgiris 20.00h
Makabi – Anadolu Efes 20.45h
Montepaski – Barselona 20.45h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve