Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.12.2011.

16:32

Zvezda u Zagrebu juri treću pobedu

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da u meču sa Cibonom u Zagrebu (petak, 20h) očekuje još bolju partiju svoje ekipe nego u duelu sa Makabijem.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Mi smo na dobrom putu, određene stvari se popravljaju. Nemamo povređenih igrača, ove nedelje smo dobro radili i nastavljamo da popravljamo našu igru u svim segmentima. Ja sam sa te strane veoma zadovoljan, a nedostaje nam samo neka pobeda da bi nam se podiglo raspoloženje i timski duh.

"Ova utakmica je važna ne samo zbog dva boda, već i zbog toga što bi nam ta pobeda mnogo značila za proizvodnju pobedničkog mentaliteta. Za moje igrače bi to bilo mentalno i sportsko osveženje“, dodao je trener Zvezde.

Međutim, Cibona je veoma težak protivnik sa nekoliko odličnih košarkaša.

„Cibona je veoma isklusna ekipa, sa proverenim igračima i čak trojicom Amerikanca. Ipak, njihovo najveće pojačanje je dolazak Davora Kusa, koji je jedan od najboljih igrača Evrope na toj poziciji. On je sposoban mnogo toga da uradi na terenu, pravi je idejni vođa tima. Doneo je mnogo pozitivnih stvari u igri Cibone, u velikoj meri podigao kvalitet i u njega su sada uprte sve oči“, rekao je Pešić i nastavio analizu sledećeg rivala:

„Nikako ne smemo da zaboravimo Andriju Žižića, koji je prva centraska opcija u napadu, kao i veoma iskusnog Marina Rozića na pozicija krila. To su sve hrvatski reprezentativci koji imaju bogato internacionalno iskustvo. Od Cibone se uvek očekuju najveći mogući rezultati uzimajući u obzir blistavu prošlost, ali očigledno je da su očekivanja prevelika u odnosu na ono što oni objektivno mogu da pruže u ovom trenutku. Ponavljam, u velikoj meri su podigli nivo igre, a kada za protivnika imaju Zvezdu, onda je to dodatna motivacija“.

Utakmica između Cibone i Crvene zvezde igra se u petak od 20 sati, a trener Pešić još nije odlučio hoće li u Zagrebu debitovati Nikola Vasić.

'Crveno-belima' je ponuđeno još nekoliko košarkaša, pa se očekuju nova pojačanja u Zvezdi.

Posle devet kola beogradska ekipa je 11. na tabeli sa skoromn 2-8, dok Cibona zauzima šestu poziciju sa šest pobeda i četiri poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve