Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.12.2011.

13:18

Srbija sa Crnom Gorom za EP

U kvalifikacijama za prvenstvo Evrope za žene 2013. godine selekcija Srbije će igrati u grubi B sa selekcijama Crne Gore, Poljske, Estonije i Švajcarske.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Na seniorskom ženskom šampionatu igraće 16 timova. Šest se već kvalifikovalo, pet kroz kvalifikacije za OI, kao i Velika Britanija kao domaćin.

Za 10 mesta boriće se 25 ekipa, jer je Bosna i Hercegovana otkazala učešće. Srbija je bila u trećem šeširu, a timove iz drugog šešira izvlačio je Dejan Bodiroga. Po dve proplasirane ekipe iz svake grupe idu na prvenstvo.

Seniorska reprezentacija Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje u Crnoj Gori 13. juna, a završava u Estoniji 14. jula. U drugom kolu izabranice Marine Maljković su slobodne, a prvi meč pred domaćom publikom odigraće 20. juna protiv Švajcarske

Raspored kvalifikacione grupe B:
1. kolo (13.06) Crna Gora – Srbija, Estonija – Švajcarska
2. kolo (16.06) Poljska – Estonija, Švajcarska – Crna Gora
3. kolo (20.06) Srbija – Švajcarska, Crna Gora – Poljska
4. kolo (23.06) Poljska – Srbija, Estonija – Crna Gora
5. kolo (27.06) Srbija – Estonija, Švajcarska – Estonija
6. kolo (30.06) Srbija – Crna Gora, Švajcarska – Estonija
7. kolo (04.07) Estonija – Poljska, Crna Gora – Švajcarska
8. kolo (07.07) Švajcarska – Srbija, Poljska – Crna Gora
9. kolo (11.07) Srbija – Poljska, Crna Gora – Estonija
10. kolo (14.07) Estonija – Srbija, Poljska – Švajcarska

"Dobili smo zadovoljavajuću grupu, mada s obzirom da mi nismo učestvovali na prošlom Evropskom prvenstvu i da smo imali loše rezultate na prethodna dva, nijedna grupa ne može da bude zadovoljavajuća. Za nas će veliki uspeh biti plasman na Evropsko prvenstvo. Ne treba stvarati nikakav pritisak i tenzije, treba ostaviti selektora da radi svoj posao", bio je prvi komentar direktorke ženskih selekcija Ane Joković.

Sastavi šešira uoči žreba govore da bi Crna Gora i Poljska trebali da budu najveći rivali našim damama za prva dva mesta koja vode na kontinentalni šampionat.

"Puno toga će zavisiti od sastava ekipa u kvalifikacijama. Ne treba se zaletati, niti potcenjivati ikoga. Crna Gora je igrala odlično na minulom EP, napravila je kiks u četvrtfinalu inače bi uzela medalju. Poljska se nije pokazala na tom šampionatu i sigurno nije kvaliteta kao pre desetak godina, ali nikako ni za potcenjivanje. Estonija i Švajcarska su nepoznanice, ali videli ste klub iz Švajcarske Helios, da se i tamo ozbiljno radi".

Selektorka Marina Maljković će reprezentativke prvi put okupiti 26. decembra, a dobra vest je da će se sve pozvane igračice odazvati.

Do juna i početka kvalifikacija imaćemo dovoljno vremena da se upoznamo sa rivalima. Ono što je bitno je da se mi spremimo najbolje što možemo. Reprezentacija će se okupiti 26. decembra i dobra vest je da će se sve reprezentativke odazvati. I to je jedan od pokazatelja dobrog rada novog rukovodstva. Od kada je na čelo KSS došao Dragan Đilas, ženska košarka je dobila značajno mesto, a to se videlo i na ovom žrebu".

Kvalifikacije za EP 2013:
Grupa A: Belorusija, Izrael, Mađarska, Ukrajina, Portugal
Grupa B: Srbija, Crna Gora, Poljska, Estonija, Švajcarska
Grupa C: Litvanija, Slovačka, Holandija, Belgija, Slovenija
Grupa D: Španija, Nemačka, Bugarska, Rumunija, Švedska
Grupa E: Letonija, Grčka, Italija, Finksa, Luksemburg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve