Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.11.2011.

08:22

Nikolić: „Borili smo se“

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Muta Nikolić rekao je da je prezadovoljan trijumfom nad Zagrebom sa 85:83 u devetom kolu ABA lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kragujevčanima je to bila prva pobeda pred svojim navijačima ove sezone, a ukupno treća u regionalnom takmičenju.

„Poznato je u kojoj je situaciji Radnički. U poslednje vreme ne možemo da organizujemo ni treninge kako bi trebalo jer nam je po svega sedam igrača na raspolaganju“, rekao je Nikolić.

Imamo već trojicu igrača koji se povređuju pred samu utakmicu, a svoj trojici, Pavkoviću, Gadeforšu i Birčeviću, pripadaju bitne uloge kod nas. Bilo je teško pripremiti se za ovu zahtevnu utakmicu ali pružili smo maksimum trenutnih mogućnosti, borili smo se koliko smo mogli, momci su dali sve od sebe da ispoštuju publiku koja zaslužuje pobede“, rekao je šef struke Kragujevčana.

Nikolić je naglasio da nije mala stvar pobediti tim kakav je Zagreb, a to Šumadinci uspevaju dve sezone zaredom na svom terenu.

Jako su dobra ekipa, ali mi smo sve njihove prednosti neutralisali velikom borbenošću koju je uostalom tražila javnost, kao i deo medija. Mi smo gubili neke utakmice, iako nismo bili nadigrani. Tada smo pobrali zvižduke, a sada je bilo ovacija. U ovoj ligi nema slabih suparnika, sve su to jaki protivnici, od kojih nije sramota izgubiti. Eto, dogodilo se prvaku lige da izgubi od poslednjeplasiranog. Čestitam mojim igračima na požrtvovanoj igri i ispoljenoj borbi“, rekao je Nikolić.

Jedan od najborbenijih igrača u redovima domaćina Boris Bakić smatra da je odigrana jako teška utakmica jer je Radnički bio lišen nekoliko povređenih igrača.

Činilo se da će protiv ovakvog protivnika ti izostanci biti teško nadoknadivi, ali smo uspeli i pobedili. Uložili smo maksimalan trud, verovali smo u sebe od samog početka. U jednom delu utakmice napravili smo i razliku za komotniju završnicu ali je popustila naša koncentracija. Na kraju, poslednja tri-četiri minuta ipak nisu bila kobna po nas, izneli smo završnicu kako smo dogovorili sa trenerom i sasvim zasluženo pobedili evroligaša“, naglasio je Bakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve