Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.06.2011.

10:16

"Orlići" startuju na SP u Letoniji

Reprezentacija Srbije nalazi se već tri dana u gradu Liepaji, gde će u četvrtak od 12:45 časova odigrati meč 1. kola protiv selekcije Kine.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Kapiten U19 reprezentacije Srbije, Đorđe Drenovac, uverava da je naš tim spreman i da jedva čeka premijernu utakmicu na šampionatu.

"Odradili smo već četiri treninga, upoznali se sa dvoranom i obručima u Liepaji. U utorak uveče smo gledali nekoliko utakmica selekcije Kine. Optimisti smo i verujemo da možemo do prvih bodova".

Kao i na svakom šampionatu, prva utakmica je od velike važnosti?

"Svesni smo koliki je ulog. Trijumfom protiv reprezentacije Kine, gotovo 90 odsto bi obezbedili plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva, mnogo rasterećeniji dočekali duel protiv selekcije SAD".

Prvo je na redu meč sa Kinom, ali je ipak onaj sa MArekinacima u petak od 15 časova iam posebnu draž, jer su reprezentativci SAD glavni kandidati za prvo mesto.

"Biće to odlična utakmica i sa velikim nestrpljenjem očekujem, da protiv najjačih, pokažemo celom svetu kakva se košarka igra u Srbiji i koliko su talentovani naši igrači".

Kapiten U19 reprezentacije kao jedan od razloga za optimizam ističe i sjajnu atomosferu u selekciji koju predvodi selektor Dejan Mijatović.

"To nikad nije bio problem. Zaista se sjajno slažemo, dugo igramo zajedno u mlađim reprezentativnim selekcijama i bukvalno smo kao porodica, na terenu i van njega", rekao je Đorđe Drenovac.

"Sve će biti mnogo jasnije već posle prvih utakmica. Želimo dobar plasman, borbu za medalje, ali važnije od svega je da pokažemo svima na šampionatu kako se borimo i izgaramo za vreme utakmica i kako se ponašamo i reprezentujemo našu zemlju u Letoniji", zaključio je kapiten U19 reprezemtacije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve