Nova vest
Košarka

Petak, 24.06.2011.

21:41

Mačvan. "Nećemo izneveriti narod"

Klivlend Kavalirsi draftovali su Milana Mačvana sa 54. pozicije pa će klub iz Ohaja imati pravo na srpskog reprezentativca kada on odluči da ode u NBA.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Prvi put smo ga gledali na Hup Samitu 2009. Milan je jedan od najjačih, najdominantnijih krilnih centara koga smo ikada videli", rekao je generalni menadžer Klivlenda Kris Grant.

I Milan Mačvan je zadovoljan ishodom NBA drafta.

"Drago mi je što se i na ovaj način potvrdio moj kvalitet i što ljudi iz Klivlenda nisu zaboravili moju igru na pomenutom meču na Hup Samitu. Verovatno bih bio i bolje plasiran da sam te godine izašao na draft, ili da sam ove sezone odradio koji "vork-aut", ali nisam mogao zbog klupskih i reprezentativnih obaveza. Ipak i ovako sam zadovoljan", rekao je Mačvan za Večernje novosti.

Izbor u drugoj rundi ne obavezuje Mačvana da odmah ode u NBA.

"Igrač sam Makabija u kojem imam fantastične uslove za napredak, tako da ću u dogovoru sa sjajnim ljudima iz Tel Aviva odlučiti kada ću put NBA. Još je rano da govorimo na tu temu, jer mislim da treba još da sakupim iskustva i da, kada dođem u Klivlend koji pravi mladu i prespektivnu ekipu, budem od maksimalne pomoći."

Mačvana očekuju pripreme sa reprezentacijom Srbije pred Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

"Kao uvek, očekujem da budemo najspremnija ekipa, a znate šta narod očekuje od nas. Mislim da ga ni ovog puta nećemo izneveriti. Mnogo se priča o NBA igračima koji će igrati za ostale reprezentacije, ali neka oni pričaju o nama, jer smo u poslednje dve godine pokazali koliko vredimo. Verujem da ćemo to potvrditi i u Litvaniji", poručio je Mačvan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve