Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.04.2011.

09:47

Predstavljamo RB King Of The Rock

Tokom maja u Srbiji će biti održan najveći 1 na 1 košarkaški turnir pod nazivom Red Bull King Of The Rock.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kvalifikacioni turniri biće održani u Nišu, Kragujevcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu, a najbolji takmičari iz kvalifikacija učestvovaće u velikom finalu na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu.

Pobednik Red Bull King Of The Rock dešavanja predstavljaće Srbiju na svetskom finalu ovog takmičenja koje će se održati krajem septembra u Alkatrazu, u američkom San Francisku.

Srbija, jedna od najboljih svetskih zemalja u košarci, imaće čast da otvori novu sezonu Red Bull King Of The Rock takmičenja. Pored Srbije, to 1 na 1 košarkaško takmičenje održaće se u još šest zemalja. Više od hiljadu takmičara boriće se za odlazak na lokaciju sa koje je 1.500 ljudi tokom 29 dugih godina maštalo da pobegne – Alkatraz! Red Bull King of the Rock je prvo sportsko dešavanje koje se ikada održalo u Alkatrazu.

Srbiju će na finalnom dešavanju predstavljati kralj ulične košarke koji će biti poznat posle kvalifikacionih turnira u Nišu, Kragujevcu, Čačku, Novom Sadu i Beogradu i finalnog turnira na kome će učestvovati 64 najboljih takmičara sa kvalifikacija. Finalni turnir biće održan na terenima Partizana na Kalemegdanu 29. maja.

Red Bull King Of The Rock propisuje ista pravila u kvalifikacijama, finalu u Beogradu i svetskom finalu u Alkatrazu. Igrači će se u boriti 1 na 1 igrom na jednom košu. Igre će trajati po pet minuta, napad će trajati 15 sekundi, a bodovanje će se vršiti po sistemu dva i tri poena. Za svaku igru koristiće se polovina terena, a svaki par na terenu će imati svog sudiju i tablu za poene. Turniri će se održati po sistemu eliminacija, a prvih 64 prijavljenih takmičara imaće pravo da učestvuje u kvalifikacijama.

B92 je jedan od medijski partner Red Bull King Of The Rock i pravovremeno će vas obaveštavati, a prijave se vrše preko sajta srpskog predstavništva Red Bulla.

Raspored turnira u Srbiji je sledeći:
Kvalifikacije:
7. maj Niš – teren Bunker
14. maj Kragujevac – teren Koš
15 maj Čačak – teren Žele
21. maj Novi Sad – teren Štrand
28. maj Beograd – tereni KK Partizan na Kalemegdanu
Finale:
29. maj Beograd – tereni KK Partizan na Kalemegdanu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve