Nova vest
Košarka

Sreda, 02.03.2011.

13:26

EL: Ko će u četvrtfinale?

Utakmicama šestog kola u četvrtak se završava Top 16 faza Evrolige u kojima će biti rešene tri preostale dileme oko putnika u četvrtfinale.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Najzanimljivija situacija je u E grupi, u kojoj je prvi favorit Panatinaikos porazom u prošlom kolu od Lijetuvos Ritasa na domaćem terenu zakomplikovao stvari.

Posle pet kola tri tima u grupi, Panatinaikos, Kaha Laboral i Lijetuvos Ritas, imaju po tri pobede i dva poraza, a atinski "zeleni" su i dalje u najboljoj poziciji jer gostuju španskoj Unikahi koja ima samo jedan trijumf.

Uoči okršaja između Lijetuvos Ritasa i španske Kahe Laboral situacija je sasvim jasna, ko pobedi ide dalje. Litvanski šampion, koga sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Trfiunović, nikada do sada nije igrao među osam najboljih u Evropi.

Klub koji je već napravio dve senzacije u drugoj fazi pobedivši Baskijce u Vitoriji i Panatinaikos u Atini došao je u situaciju da se trijumfom nad Kahom Laboral u "Simens areni" dokopa četvrtfinala.

Šte se grupe H tiče, prvom mestu je grčki Olimpijakos, a bez ikakvih šansi da produži učešće u elitnom takmičenju je litvanski Žalgiris. Ta dva tima sastaće se u Pireju. O drugom mestu odlučuju u međusobnom okršaju španska Valensija i turski Fenerbahče.

U ostale dve grupe mesta koja vode u četvrtfinale su već raspodeljena. U F grupi prva je španska Barselona, drugi izraelski Makabi iz Tel Aviva, a poslednje utakmice u Evroligi ove sezone u četvrtak će odigrati slovenačka Olimpija i italijanska Roma.

Prvi u grupi G je Real Madrid, a italijanski Montepaski prošao je dalje sa druge pozicije. Bez ikakvih šansi da urade nešto više u elitnom takmičenju ostali su turski Efes Pilsen i srpski prvak Partizan.

Grupa G:
19.45h Efes Pilsen – Partizan
19.45h Real Madrid – Montepaski

Tabela:

1. Real Madrid 5/0
2. Montepaski Sijena 3/2
3. Efes Pilsen 2/3
4. Partizan mt:s 0/5

Grupa H:
19.45h Valensija – Ulker
19.45h Olimpijakos – Žalgiris

Tabela:
1. Olimpijakos 4/1
2. Fenerbahče Ulker 3/2
3. Valensija 2/3
4. Žalgiris Kaunas 1/4

Grupa E:
20.45h Lijetuvos Ritas – Kaha Laboral
20.45h Unikaha – Panatinaikos

Tabela:

1. Panatinaikos 3/2
2. Kaha Laboral 3/2
3. Lijetuvos Ritas 3/2
4. Unikaha 1/4

Grupa F:
20.45h Barselona – Union Olimpija
20.45h Lotomatika – Makabi

Tabela:
1. Regal Barselona 5/0
2. Makabi Elektra 3/2
3. Lotomatika Roma 1/4
4. Union Olimpija 1/4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve