Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.02.2011.

21:36

Teodosić i Veličković krive Savez

Ostavka selektora Dušana Ivkovića uzdrmala je srpsku košarkašku javnost, a bivši i sadašnji igrači izražavaju nevericu i neraspoloženje zbog takve odluke.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivković je u ponedeljak podneo ostavku navodeći kao razlog za odlazak sa "kormila" državnog tima činjenicu da se ne oseća ni fizički ni mentalno spremnim da nastavi sa poslom kojeg se prihvatio 2008. godine.

Proslavljeni reprezentativac Dejan Bodiroga ocenio je da je odlazak Ivkovića "velika šteta" za srpsku košarku.

"Malo toga znam o pozadini cele priče, jer nisam tu, pa ne bih mogao detaljnije da pričam o uzrocima takve odluke. Evidentno je, međutim, da je velika šteta što naša nacionalna selekcija ostaje bez takvog stručnjaka na polovini olimpijskog ciklusa. Prekid saradnje je šteta, pre svega za seniorsku reprezentaciju Srbije", rekao je Bodiroga.

Reprezentativac Miloš Teodosić izjavio je da je odlazak Ivkovića veliki gubitak za državni tim, ali i za celu srpsku košarku.

"Ostali smo bez trenera koji nas je okupio i selektirao, imao viziju i napravio sjajnu atmosferu u ekipi. Svi smo se nadali da Ivković ipak ostati, ali ja lično imam razumevanje za takvu njegovu odluku. Tome je sigurno doprinela negativna atmosfera koja vlada u našem savezu", rekao je Teodosić, prvotimac atinskog Olimpijakosa, kojeg trenira Ivković.

Jedan od najboljih plejmejkera Evrope ocenio je da Ivkovićeva ostavka neće uticati na odnos igrača prema nacionalnom timu.

"Verujem da je svima krivo što nas više neće predvoditi trener od kojeg smo mnogo naučili i sa kojim smo izgradili neku pozitivnu priču.
Međutim, što se tiče igranja u reprezentaciji, tu neme dileme. Profesionalac sam i uvek ću prihvatiti poziv u državni tim"
, rekao je Teodosić.

Člana madridskog Reala Novicu Veličkovića oneraspoložila je Ivkovićeva ostavka, ali smatra da je "ispravno postupio".

"Svakako da mi nije drago zbog toga, međutim, očigledno je da selektor više nije mogao da radi sam. Naš savez skoro da ne funkcioniše, pa je Ivković trošio energiju na stvari van trenerskog posla, jer njima nije imao ko da se bavi. Takođe, odnos saveza prema igračima veoma je loš", izjavio je Veličković.

Prema njegovim rečima, Ivković je verovao u igrače, razbio im strah od velikih utakmica i jačih rivala.

"Ne mogu da verujem šta se dešava i dokle je stigla srpska košarka. Sa Ivkovićem smo osvojili evropsko srebro, a imali smo samo 22 godine, a sada smo ostali bez dokazanog stručnjaka koji nam je ulivao nadu. Očigledno je da su u našem savezu potrebne hitne promene", naglasio je Veličković, potvrdivši da odlazak Ivkovića neće uticati na odnos prema reprezentaciji.

"Verujem da je svima žao zbog odlaska selektora, ali to neće promeniti odnos prema nacionalnom timu. Igramo za Srbiju zato jer je volimo, tako će biti i ubuduće", poručio je Veličković.

Predsednik Košarkaškog saveza SrbijeDragan Kapičić naveo je da ostavka Ivkovića "jeste iznenađenje", ali da on ima pravo da se povuče iz razloga koje je naveo.

"Razgovarali smo u Atini i nakon toga se činilo da će selektor ipak nastaviti sa radom. Iznenadjen sam, ali moram da prihvatim njegovu odluku i razloge zbog kojih je doneo", rekao je Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve