Nova vest
Košarka

Sreda, 22.12.2010.

22:24

Eurobasket:Teo najbolji plej Evrope

Miloš Teodosić najbolji je plej u evropskoj košarci prošle godine, a Aleks Marić najbolji je centar, izbor je portala eurobasket.com.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Osim njih, u idealnoj petorci su Huan Karlos Navaro, koji je tesno dobio Teodosića u trci za najboljeg igrača, kao i Linas Kleiza i Viktor Hrijapa.

U drugoj postavi mesto plejmejkera zauzeo je plej Partizana, a sada Montepaskija Bo Mekejleb, bek je Dejvid Logan (Prokom/Kaha Laboral), krilo Pit Majkel, a u reketu su Erazem Lorbek (Barselona) i Tijago Spliter (Kaha Laboral).

Huan Karlos Navaro je drugi put u nizu izabran za “igrača godine”, a peti put je u idealnoj postavi. ‘La Bomba’ je sa Barsom osvojio Evroligu.

Miloš Teodosić je sa Olimpijakosom bio vicešampion Evrope i proglašen je za MVP-ja Evrolige. Takođe, bio je član idealne petorke Svetskog prvenstva u Turskoj.

Linas Kleiza sada igra u Torontu, ali je prvi deo sezone kriterijum za učešće u “evropskoj košarci”. Taj deo sezone Litvanac je proveo u Olimpijakosu i bio je najbolji strelac EL.

Viktor Hrijapa je bio standardno odličan u CSKA, a za Aleksa Marića na Eurobasketu kažu da je “jedno od najvećih otkrovenja prošle sezone”. Australijanac srpskog porekla je sa ‘crno-belima’ stigao do ‘fajnal-fora’ EL, osvojio je Jadransku i domaću ligu, a letos je prešao u Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve