Nova vest
Košarka

Sreda, 22.12.2010.

17:36

Cibona dobila novu upravu

Najtrofejniji hrvatski košarkaški klub Cibona dobio je novo rukovodstvo u kojem se nalaze ljudi od poverenja gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novi predsednik kluba je načelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Imenovana je i nova tročlana skupština u kojoj su pored Lovrića još bivši direktor zagrebačke Arene Zdenko Antunović, koji je i novi direktor kluba, i načelnik Gradskog ureda za finansije Slavko Kojić.

Na taj način je grad Zagreb potpuno preuzeo rukovodjenje trofejnim klubom. Novo rukovodstvo je obećalo da će do kraja sedmice isplatiti deo dugovanja igračima i zaposlenima u klubu, a grad je preuzeo i Cibonin kredit u iznosu od tri miliona evra.

Istovremeno je sav Cibonin poslovni prostor, čija je vrednost procenjena na više od osam miliona evra, postao vlasništvo grada.

"Zasad nećemo moći da rešimo previše problema, ali želimo da napravimo taj prvi korak i pokažemo da ćemo isplatiti ono što moramo. Važno nam je da utvrdimo stvarno financijsko stanje jer to nije otkrila ni revizija. Pribojavamo se da je stanje gore nego što je pokazao revizijski izveštaj. Verujemo da ćemo u sledećih 30 dana ustanoviti koliki je tačno dug i videti kako možemo da izađemo iz krize", izjavio je novi predsednik kluba Ivica Lovrić, ističući da je važan korak napravljen gradskim preuzimanjem Ciboninog duga prema Zagrebačkoj banci.

Preuzimanjem kluba od strane grada Zagreba zadovoljni su i igrači.

"Nama igračima, treneru i ljudima uz parket je drago što se ovo konačno završilo. Trenutno smo na dnu, mislim da ubuduće možemo ići samo prema boljem", rekao je jedan od najboljih košarkaša "vukova" Bojan Bogdanović.

"Cibona bez podrške grada ne može, Grad je pokazao koliko mu je ovaj klub bitan. Trebaju nam i pojačanja i to svi znamo, nadamo se da će ovo prerasti u priču kakvu Cibona zaslužuje", dodao je Marin Rozić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve