Nova vest
Košarka

Sreda, 22.12.2010.

11:39

Ministarstvo Zvezdi:"Dobijate halu"

Ministarstvo za omladinu i sport potvrdilo je da će Košarkaški klub Crvena zvezda uskoro dobiti svoju halu u kojoj će trenirati sve generacije "crveno-belih".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon sastanka ministarke Snežane Marković Samardžić i državnog sekretara Slaviše Zlatanovića te generalnog menadžera CZ Mirka Pavlovića 8. decembra, na Mali Kalemegdan je stigao dopis ministarstva u kojem se potvrđuje da će izgradnja zvezdine hale početi 2011. godine.

Prvi operativac Crvene zvezde Mirko Pavlović u izjavi za B92 nije krio zadovoljstvo reakcijom države.

"Zaista smo imali uspešan sastanak u Ministarstvu za sport i omladinu. Ministarka Snežana Marković Samardžić i državni sekretar Slaviša Zlatanović pokazali su veliku spremnost da pomognu Zvezdi. Prepoznato je koliko su ljudi koji su sad u Košarkaškom klubu Crvena zvezda učinili da se klub konsoliduje. Spremni su da ovih dana sa nama potpišu ugovor o izgradnji hale što našem klubu mnogo znači".

"Zahvaljujem se u ime svih zvezdaša što će uskoro doći do potpisivanja ugovora koji Crvena zvezda praktično čeka već decenijama. Na taj način će Ministarstvo ostaviti Zvezdi legat - halu koja će biti od suštinskog značaja za postavljanje zdravih temelja našeg kluba, a mi verujemo da je to stvaranje novih košarkaša, odnosno rad sa mlađim kategorijama i naravno omogućavanje dobrih uslova za rad za seniorsku ekipu", dodao je generalnu menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović.

Crvena zvezda je posle letošnje potpune rekonstrukcije kluba i tima, sa jedne strane izbegla odlazak u stečaj, a sa takmičarske u sezonu ušla sa najmanjim budžetom u istoriji kluba (i najmanjim u NLB ligi), sa mnoštvom mladih i neafirmisanih igrača. Posle početnih šest poraza u NLB ligi, Zvezda je pobedila Cibonu, Hemofarm i Cedevitu i nada se nastavku pobedničkog niza pred svojim navijačima u petak, kada u goste dolazi ekipa Zagreba.

Protiv Cedevite je Zvezdu bodrilo čak 5.000 navijača, te je uprava kluba sa Malog Kalemegdana ponovo odlučila da ulaz u halu Pionir bude besplatan za sve pristalice crveno belih, koji su možda imali i presudnu ulogu u pobedama koje su nagovestile izlazak Zvezde iz zone ispadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu