Nova vest
Košarka

Utorak, 21.12.2010.

14:57

EL:Valensija i AJ za mesto u TOP 16

U sredu se igraju utakmice poslednjeg, 10.kola Evrolige za košarkaše u D grupi, Sigurni PAO, EFES i Olimpija, za poslednje mesto bore se Valensija i AJ.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Grčki Panatinaikos, slovenačka Olimpija i turski Efes Pilsen su još ranije obezbedili prolazak u Top 16, a ukoliko ne bude iznenadjenja u poslednjoj rundi verovatno će Atinjani sa čelne pozicije ići dalje, dok će "zmajčekima" iz Ljubljane pripasti drugo mesto.

Efes ima pobedu manje od tandema koji trenutno deli prvo i drugo mesto u grupi, ali "pivari" iz Istanbula nikako ne mogu da izbiju na prvu poziciju zbog lošijeg medjusobnog skora u odnosu na ekipu Željka Obradovića.

Za još jedno mesto koje vodi medju 16 najboljih timova na "Starom kontinentu" do poslednjih minuta sutrašnjih duela boriće se dva kluba - španska Valensija i italijanski Armani.

Do prošlog kola sve je bilo na strani Milaneza s obzirom da su imali pobedu više od Valensije i ubedljivi trijumf na strani, a pritom su dočekali španskog predstavnika.

Izabranici srpskog trenera Svetislava Pešića su, medjutim, deklasirali Italijane i na taj način došli u situaciju da sami rešavaju svoju sudbinu.
Ako Valensija sutra na domaćem terenu pobedi Olimpiju u D grupi će biti sve rešeno. Armaniju, uz neuspeh Valensije, treba i pobeda u Atini nad Panatinaikosom.

Iako Grcima trijumf u sutrašnjem okršaju ništa ne znači, teško je verovati da će se "zeleni" poigravati sa svojim renomeom.
Susret davno otpisanog ruskog CSKA i Efes Pilsena u Moskvi ima rezultatsku važnost samo za Turke. Oni se nadaju pobedi Valensije jer u tom slučaju imaju šansu da se, uz pobedu nad Moskovljanima, popnu na drugo mesto jer su bolji u medjusobnom skoru od Olimpije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve