Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.11.2010.

09:15

Kreće 9. izdanje juniorske Evrolige

Evroliga je predstavila koncept devetog izdanja juniorskog turnira.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Takmičenje počinje ove zime sa tri kvalifikaciona turnira – u Rimu, L’Ospitaletu i Beogradu.

Najbolji mladi igrači iz Evrope takmičiće se na završnom turniru u Barseloni u maju, kada će se igrati i Fajnal Four Evrolige.

“Počeli smo sprovođenje akcije devetog izdanja Juniorske Evrolige. Naša vizija Evropskog juniorskog klupskog šampionata svake godine sve je realnija. Imamo jake partnere koji nam svake godine pomažu da organizacija bude na vrhunskom nivou”, istakao je izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu.

U tri grada učestvovaće po osam ekipa, koje će se u tri dana boriti za mesto na turniru u Barseloni. Prošle sezone turnire su osvojili Žalgiris Kaunas, Kahasol i FMP Železnik, a na kraju je u Parizu slavila francuska ekipa INSEP.

Prvi kvalifikacioni turnir biće u Rimu u organizaciji Stele Azure i trajaće od 27. do 29. decembra. Sjutat L’Ospitalet će biti naredni u predgrađu Barselone od 4. do 6. januara. Treći i poslednji organizuje FMP u svojim halama u Železniku od 18. do 20. februara. Pobednici tri turnira obezbediće sebi mesto na završnom turniru u Barseloni.

Juniorska Evroliga nastavlja da daje najbolje evropske igrače. Igrači koji su svoje karijere počinjali u prvih osam izdanja ovog takmičenja, danas su nosioci timova u Evroligi – MVP Miloš Teodosić (Olimpijakos), Jonas Mačijulis (Armani Džins), Dejan Musli (Kaha Laboral), Luiđi Datome (Roma), Mirza Begić i Mantas Kalnietis (Žalgiris)….

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve