Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.11.2010.

22:16

Tepić: "Kritike me čine jačim"

Milenko Tepić proteklog vikenda dobio je šansu da igra 30 minuta za PAO i na pravi način je iskoristio ubacivši 24 poena Peristeriju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kritike su poslednjih meseci pratile svaki Tepićev dribling, svaki promašaj i svaku izgubljenu loptu, a na Mundobasketu u Turskoj žigosan je kao najslabija karika.

Agonija nije posustala ni u prvim nedeljama druge godine klupskog života u Panatinaikosu. U meču sa Peristerijem ponovo je izgledao kao momak koji može sve.

“Da ne grešim dušu, prija mi da ponovo osetim zadovoljstvo na terenu. Gubitak samopouzdanja je normalna stvar, najvažnije je da te ni dobro ni loše ne odvede u euforiju. Jedino merilo je da li si spreman za sledeću utakmicu”, izajvio je Tepić za “Novosti”.

“To su sastavne stvari sporta. Očekuješ da igraš bolje, znaš da možeš, tražiš način da izađeš iz krize i stvaraš sebi dodatni pritisak. Bavimo se javnim poslom i moramo da se naviknemo na kritike. Nije lako kada svi oko tebe pričaju da nije dobro, a nema onog ko više od mene želi da bude bolje. Volim da čujem dobronamernu kritiku, čini me jačim i upornijim”, istakao je Tepić.

Idealan primer je utakmica s Peristerijem. Prvi Tepićev šut za tri poena završio je u vazduhu, naredna četiri u mrežici. Postao je strelac (24 poena) i kreator (četiri asistencije), sve ono što Obradović od njega očekuje.

“Drago mi je što sam došao do kluba takve veličine i ambicija, do tima sa takvim konkurentima u sastavu. Dođu trenuci kada ne možete da pronađete sebe, ali nastavljate da se borite”.

Neočekivani evroligaški poraz od Olimpije dokazuje da je „zelenima“ potreban pravi Tepić.

“Takve stvari se dogode pre ili kasnije. Prošle sezone smo imali lošu sreću i u najgorem trenutku izgubili od Partizana i Marusija. Sezona je duga, bolje je da se tako nešto desi na početku”.

Imao je sreće da vidi ono najbolje od Partizana u dosadašnjem delu sezone.

“Gledao sam samo drugo poluvreme protiv Himkija. Ako to ima neke veze sa mnom, gledaću ih stalno. Slabiji početak je delimično očekivan. Partizan ima novog trenera, iako je Jovanović dugo sarađivao sa Vujoševićem i koristi mnogo toga iz njegovog sistema. Tek su stigli plejmejker i krilni centar. Setite se kako je igrao na početku prošle sezone, a kako se sve završilo. Jedna pobeda, nekad i jedan poraz, može sve da promeni. Umereni sam optimista”, konstatovao je Tepić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve