Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.09.2010.

15:41

EL: Hemofarm - Hapoel (18.00h)

Košarkaši Hemofarma u petak od 18 časova igraju revanš prvog kola kvalifikacija za Evroligu protiv izraelskog Hapoel Galila koji su u Tel Avivu pobedili 97:84.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Prva zvezda Hemofarma u novoj sezoni Milan Mačvan izjavio je pred revanš u "Milenijumu" da posao iz Tel Aviva još uvek nije završen.

Reprezentativac Srbije bio je najefikasniji pojedinac prvog meča sa 31 poenom, a smatra da je veoma značajno što su Vrščani do trijumfa stigli i pored "velikih oscilacija u igri".

"Vidi se da imamo dosta prostora da unapredimo igru i da još nismo dovoljno uigrani", smatra Mačvan koji je u Tel Avivu za dva poena šutirao fantastićnih 13 od 16.

On je napomenuo da je Hemofarm u letnjem prelaznom roku angažovao čak tri igrača sa američkih koledža i da se on kasnije priključio pripremama kluba zbog obaveza u državnom timu Srbije.

"Iako smo u prvom meču stekli prednost od 13 poena, ne smemo u naredni okršaj ući sa namerom da branimo rezultat. Naš pristup mora niti isti kao u slučaju da prva utakmica nije ni igrana", poručio je Mačvan.

Krilni centar je ocenio da je "najjače oružje" prvog rivala Hemofarma na putu ka Evroligi ofanzivni skok i da će izabranici trenera Željka Lukajića morati da ga iskontolišu tokom utakmice.

Pomoćni trener Hemofarma Dušan Gvozdić naglasio je da će Vrščani ići na pobedu i u revanšu bez obzira što im odogovara i poraz manji od 13 poena.

"Svi su izgledi da će ekipa Hapoel Galila ponovo ući u meč maksimalno rasterećeno. Uočili smo da ni oni nisu baš najuigraniji i da im nedostaju dani zajedničkog rada", preneo je utiske Gvozdić.

Mladi stručnjak očekuje "veoma napetu i tešku utakmicu", ali se nada da će Vrščani imati veliku podršku domaće publike.

Povratnik u Hemofarm, Boris Savović rekao je da ekipa mora da ponovi dobru igru u odbrani.

"U prvom meču smo jakom odbranom zaustavili njihove spoljne igrače, koji su veoma bitni za njihovu igru, a iz dobre odbrane proizlazi
dobar napad. Ovo je samo drugo poluvreme, koje moramo da odigramo bez opuštanja. Ništa nismo uradili ako sada propustimo šansu",

zaključio je Savović.

Utakmica Hemofarm - Hapoel Galil igra se petak od 18 časova u dvorani "Milenijum" u Vršcu, a sudiće Zamojski, Kovalski (Poljska) i Lucis (Letonija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve