Nova vest
Košarka

Sreda, 11.08.2010.

22:59

Kadeti protiv Turske u četvrtfinalu

Muška kadetska reprezentacija pobedom je završila takmičenje po grupama na Evropskom prvenstvu u Baru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Izabranici Saše Nikitovića su u poslednjem kolu prilično ubedljivo savladali vršnjake iz Grčke sa 82:69.

Srbija je takmičenje u grupi E završila na drugom mestu, pa će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Turske koja je treća u grupi F.

Sve do poslednjeg malog odmora na terenu dvorane u Baru vodila se borba ravnopravnih rivala. Nikitović je potom komandovao da se nivo agresivnosti u odbrani pojača na maksimu, što su njegovi izabranici i učinili. Grčki napad se vrlo brzo raspao.

Već polovinom poslednjeg perioda, kada je Vasilije Micić doneo Srbiji prvo dvocifreno vođstvo (72:61), konačni ishod se mogao naslutiti. Za razliku od nekih ranijih dana, naši momci su ovog puta meč rutinski priveli kraju.

Saša Nikitović, selektor našeg tima, posle utakmice je rekao: "Nastavili smo pobednički niz, što je veoma važno. Nije bilo lako igrati protiv ekipe koja se bori za ulazak u četvrtfinale, jer bi Grci pobedom nad nama izborili plasman među osam. Ali, i nama je utakmica bila važna zbog bolje pozicije u grupi pred četvrtfinale. Mada, malo smo raspodelili minutažu, a onda smo u poslednjoj četvrtini podigli ritam u odbrani, napravili seriju 13:0 i prelomili meč."

Srbija – Grčka 82:69 (27:29, 19:15, 14:14, 22:11)

Srbija: Radičević 8, Đorđević 2, Pot 15, Anđušić 10, Micić 4, Čvorović, Zorbas, N. Janković 15, Majić 11 (11 sk), Ristić 4, M. Janković 2, Milutinov 11.

Grčka: Amparas 9, Protulis, Siologkas 9, Micialos 9, Karamalegkos 2, Slaftsakis 6, Papapetru 10, Agravanis 2, Dimakopulos 3, Karampekis 2, Ananostopulos, Maragkos 26.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve