Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.07.2010.

23:24

David Blutental skratio prezime

Košarkaš Makabija David Blutental (30) promenio je prezime, tačnije skratio ga je pa se sada zove David Blu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"David Blu je odlično ime i prezime za nekog ko želi da se bavi poslom u medijima, a moja želja je da po završetku igračke karijere budem TV prezenter na ESPN-u".

"Kada sam bio klinac svi su me zvali Blu, tako da mi novo prezime neće biti nimalo neobično", istakao je David Blu.

"Promenio sam podatke u ličnoj karti, na pasošu, kreditnoj kartici, svuda gde sam mogao. I moje dve ćerkice će se od sada prezivati Blu. Želim da se svi u Evropi upoznaju sa ovom promenom - igrači, treneri, menadžeri, novinari, navijači".

Davida Blua, gledali smo prošle sezone protiv Partizana u četvrtfinalu Evrolige, a i ove sezone gostovaće u Beogradu jer je Makabi sada u grupi sa "crno-belima".

Sjajni šuter trenutno je na pripremama reprezentacije Izraela uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2011.

Inače, promene prezimena nisu novost u sportu. Nekadašnji as Čikago Bulsa Brajan Vilijams preko noći postao Bajson Del, dok se bivši igrač Cibone Damir Omerhodžić sada preziva Markota.

Najradikalniju promenu prezimena izveo je NFL igrač, član Sinsinati Bengalsa Čed Džonson koji je sada Čed Oćosinko (na španskom broj 85, kojeg nosi na dresu).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve