Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.07.2010.

12:44

EL: Barselona domaćin F4

Posle odustajanja Torina, Barseloni je pripala organizacija fajnal-fora Evrolige 2011. godine, navodi katalonski list „El Mundo Deportivo“.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Dogovor čelnika grada sa ljudima iz Evrolige ozvaničen je u četvrtak popodne

"Srećan sam što mogu da saopštim da će takmičenje svetske klase, kakvo je fajnal for, biti održano u Barseloni, gradu koji je poznat po organizaciji najvećih sportskih manifestacija", rekao je prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu.

Gradonačelnik glavnog grada Katalonije Đordi Hereu izjavio je da je ponosan što će Barselona narednog proleća ugostiti najbolje košarkaške timove Evrope.

"Ponosni smo sto smo dobili privilegiju da u Barseloni organizujemo Fajnal for. Mislim da saradnja našeg grada i Evrolige treba da bude primer za sve", rekao je Hereu.

Barselona je već bila domaćin 1998. i 2003. godine, oba puta u dvorani "San Đordi", kapaciteta 15.000 mesta. Pre sedam godina Barselona je sa Svetislavom Pešićem na čelu i sa Dejanom Bodirogom na parketu uspela da osvoji titulu prvaka Evrope.

Prethodno, finale elitnog košarkaškog takmičenja igralo se u Barseloni i 1969. godine kada je CSKA slavio posle dva produžetka protiv Real Madrida sa 103:99.

Kao ostali kandidati navođeni su London i Istanbul, dok su postojale i spekulacije da bi Beograd ili Zagreb mogli da prirede završnicu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve