Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.07.2010.

13:29

Lukajić: "Hapoel ozbiljan rival"

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić rekao je danas da će njegova ekipa ozbiljno uzeti protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Evroligu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Nisam imao želja pre žreba...Sada je tu šta jeste. Hapoel (Gilboa Galil Elion) je prošle sezone napravio iznenadjenje i osvojio titulu prvak pored neprikosnovenog Makabija. Sve to znači da ih treba ozbiljno uzeti", rekao je Lukajić. Trener srpskog vicešampiona nije mogao da prognozira ishod kvalifikacija.

"Pre bilo kakvih prognoza, treba da vidimo kako ćemo formirati tim. Otišla su nam dvojica reprezentativaca, a mi želimo da nastavimo tradiciju da dajemo šansu mladjima i da oni budu nosioci. Ali, možemo do Evrolige, sve je izvodljivo", rekao je Lukajić.

Popularni "Struja" ocenio je da su najveći favoriti u Hemofarmovoj strani žreba berlinska Alba i Uniks iz Kazanja.

"Alba ima veliku prednost jer dugo radi po istoj filozofiji, pošto je Luka Pavićević nekoliko godina tamo trener i malo menja igrače.
Uniks ima velike ambicije, doveo je (Jevgenija) Pašutina za trenera i nekoliko reprezentativaca, jako dobar sastav
", kazao je trener.

"Takmičenje počinje prilično rano, već krajem septembra. Uticaće na ishod mečeva to što timovi imaju reprezentativce, koji će se priključiti kasnije zbog Svetskog prvenstva", rekao je Lukajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve