Nova vest
Košarka

Petak, 14.05.2010.

18:58

SL: Metalac - Radnički (19.30h)

KOšarkaši Radničkog gostuju u subotu u Valjevu ekipi Metalca koja je u prethodnih sedam kola Superliga samo jednom pobedila.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Radnički je trenutno treći na tabeli sa pobedom više od FMP-a, a dve od Zvezde koji u ovom kolu igraju u 'Pioniru'. Pobedom u Valjevu ekipa Mute Nikolića bila bi posle Partizana i Hemofarma glavni favorit za mesto u plejofu i NLB ligi sledeće sezone. U prvom duelu ova dva tima u Superligi, u prvom kolu bilo je 82:68 za Kragujevčane.

"Ono što sigurno očekujemo, jeste atmosferu koja je nalik onoj kakvu mi imamo kada igramo u hali „Jezero“. Metalac ima dobar tim i sigurno je da će nam biti jako teško da izađemo na kraj. Maksimalno koncetrisano i borbeno moramo da odigramo ovaj meč i iskažemo dovoljnu mudrost u pronalaženju slabih tačaka našeg rivala".

"Meč u Čačku u neku ruku može da bude izvesna vodilja u smislu da je potrebno da ponovo maksimalno koristimo naše prednosti. Nema šta, u situaciji smo da nam je pobeda neophodna kako bismo ostvarili cilj i sve ćemo učiniti da dođemo do nje", rekao je Miroslav Nikolić, trener Radničkog.

Očekuje se da u kragujevačkom timu budu Aleksej Kotiševski i Dragan Milosavljević. Ruski internacionalac bio je u ekipi i u Čačku, ali nije ulazio u igru, dok je iza Milosavljevića duža pauza zbog loma prsta. Nije isključeno da koji minut odigra u Valjevu, u meču sa ekipom protiv koje je i doživeo poslednju povredu.

"Spreman sam, ali od trenera zavisi da li ću i koliko ću igrati. Treniram već nekih sedam dana normalnim intenzitetom, sigurno da je potrebno još neko vreme da sve dođe na svoje mesto. Poznato je da u Valjevu je „vruć“ teren, paklena atmosfera, ali da nekim iskustvom koje smo stekli igrajući i u NLB ligi, to moramo da nadvladamo. Svestan sam da nas očekuje izuzetno teška utakmica, verujem da možemo da je pobednički privedemo kraju, napomenuo je Milosavljević.

Meč u valjevskoj "Hali sportova" igra se u subotu od 19.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve