CSKA na Uniks u finalu Kupa Rusije

Košarkaši Uniksa iz Kazanja i moskovskog CSKA igraće u finalu Kupa Rusije.

Izvor: B92 Rusija
Podeli

Uniks je pobedio Himki sa 88:78, a najbolji na meču bio je Krešimir Lončar sa 24 poena i 3 skoka, dok je Terel Lidej imao 18 poena i 9 asistencije. Najefikasniji kod Himkija bio je Fedor Dmitrijev sa 16 poena. CSKA je dobio Spartak iz Sankt Peterburga sa 88:75, a Moskovljane je predvodio Ramunas Šiškauskas sa 16 poena, dok je Holden ubacio 14. Levans Filds dao je 17 poena za Spartak.

Uniks je od samog starta kontrolisao igru i rezultat protiv Himkija. Iako ekipa iz Kazanja nije uspela da definitivno prelomi meč i ‘odelepi’ se na 15-ak poena razlike, Himki ni u jednom trenutku nije uspeo da učini meč neizvesnim.

Osim Lončara i Lideja, dobri kod Uniksa bili su Igor Zamanski sa 17 poena i 6 skokova, a Petr Samojlenko je imao 13 poena i 7 asistencija. Kod Himkija su se još istakli Keli Mekarti sa 15 poena i 10 skokova, a isti broj poena ubacio je i Kit Lengford.

Meč CSKA – Spartak odlučen je u trećoj deonici, kada su Moskovljani stvorili 14 poena prednosti. Osim dvojca Šiškauskas-Holden, za CSKA su po 10 poena dali Kaun, Ponkraošov i Voroncević, a za Spartak je srpski internacionalac Milovan Raković zabeležio 16 poena (7-11 iz igre, 2-3 penali, 29 min.) i 5 skokova.