Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.01.2010.

17:48

PAO: "U Top16 nema lakih rivala"

Još jedan atinski klub, Panatinaikos, igraće ptotiv Partizana u E grupi Top16 faze košarkaške Eurolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Panatinaikos, koji od 1999. godine sa velikim uspehom trenira Željko Obradović, brani trofej u elitnom evropskom takmičenju, pošto su u prošlogodišnjem finalu savladali moskovski CSKA rezultatom 73:71 i tako došli do pete titule prvaka Starog kontinenta.

"Pred nama je Top16 faza Eurolige i tu nema lakih protivnika. Barselona je jedini neporaženi tim u dosadašnjem delu sezone i zato nema dileme da su pred nama dva veoma teška meča protiv Katalonaca. Partizan nam je dobro poznat, jer smo često igrali. Međutim, kada su Beograđani u pitanju, moramo biti veoma oprezni, jer oni uvek mogu da iznenade i imaju neke veoma kvalitetne igrače."

"Ekipa Marusija ove sezone igra veoma dobro i uvek je prisutan poseban osećaj kada dva kluba iz iste zemlje igraju u Evropi. Dobro je što u ovom slučaju praktično nećemo morati da putujemo. Najvažnije za nas je da igramo u konstantnom ritmu i da se osećamo dobro na terenu. Svesni smo da je naredna faza presudna i da nosi veliku težinu, ovde niko nema prava na grešku. Baš zato moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni za svaki meč. Naravno računamo na bezrezervnu podršku naših navijača", ocenio je nakon žreba trener Obradović.

Sličnog mišljenja je bio i bivši centar Partizana Nikola Peković, koji je sada jedan od nosilaca igre atinskog tima.

"Počinje naredna faza takmičenja u kojoj moramo biti veoma obazrivi i spremni za 40 minuta vrhunske košarke, kada moramo pružiti 100 odsto naših mogućnosti. Barselona igra fantastično, sa mnogo kontranapada i uz veliki broj atraktivnih poteza. Mene očekuje duel sa bivšim klubom, Partizanom, ali sada znam šta da očekijem, pošto smo protiv njih igrali i prošle sezone. Oni se bore do poslednjeg trenutka i nikada se ne predaju. Dobro je što ćemo obe utakmice sa Marusijem igrati u dvorani OAKA pa nećemo morati da putujemo. Bez obzira na protivnike za nas je najvažnije da izbegnemo povrede i zadržimo visok ritam", rekao je Peković.

U prvoj fazi Eurolige 'zeleni' su igrali u D grupi sa madridskim Realom, Himkijem, Prokomom, Armani Džinsom i Oldenburgom i zabeležio osam pobeda i dva poraza. ’Zeleni’ su oba puta poraženi od ’kraljevskog kluba’, pa su na kraju zauzeli drugo mesto u grupi. Atinjani su takmičenje u grupi završili sa istim skorom kao i prvoplasirani Real, ispred Himkija(6-4) i Prokoma(4-6).

Panatinaikos je najtrofejniji grčki klub sa ukupno 30 titula prvaka Grčke, 12 nacionalnih kupova i pet titula šampiona Evrope(u periodu 1996-2009), uz dve triple krune. Zvezde Panatinaikosa su Grci Dimitris Dijamantidis, koji je kapiten tima, Antonis Focis i Vasilis Spanulis, Amerikanac Majk Batist, crnogorski reprezentativac Nikola Peković i Litvanac Šarunas Jasikevičijus. Za Atinjane nastupa još jedan bivši košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije, Milenko Tepić.

PAO će ugostiti Partizan u prvom kolu Top16 faze, 27. ili 28. januara, dok se revanš u Beogradu igra 3. ili 4. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve