Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.12.2009.

12:38

Evroliga: Marić MVP decembra

Košarkaš Partizana Aleks Marić proglašen je za najkorisnijeg igrača u Evroligi u decembru, objavljeno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako se u šestogodišnjoj istoriji izbora mesečnog MVPja retko dešavalo da to priznanje pripadne košarkašu čiji tim nije pobeđivao na svim utakmicama u mesecu, ovaj put je napravljen izuzetak. „Novajlija u Evroligi je proteklog meseca dominirao kao malo igrača pre njega“, piše na zvaničnom sajtu takmičenja.

Marić je predvodio Partizan do pobeda nad Unikahom u Malagi i Efes Pilsenom u Beogradu, a bio je i najbolji u porazu od Orleana u Francuskoj. Centar „crno-belih“ je prosečno beležio 22 poena i 11.6 skokova po utakmici uz sjajnih 80% šuta za dva poena. Posle osam kola, usamljen je na vrhu liste najkorisnijih igrača Evrolige, a u saopštenju se navodi da je „nova zvezda rođena“.

Šampion Srbije je na početku meseca imao skor od dve pobede i tri poraza i očekivalo ga je teško gostovanje u Malagi. U timu Unikahe nije bilo trojice ključnih igrača što je ekipa Duška Vujoševića iskoristila i stigla do važnog trijumfa. Marić je imao najbolji indeks uspešnosti, zabeležio je 12 poena, osam skokova i tri asistencije.

Osam dana kasnije usledila još jedna bitna utakmica jer je u Pionir stigao najveći konkurent za plasman u Top 16 fazu, turski Efes Pilsen. 25-godišnji košarkaš bio je nezaustavljiv to veče i najzaslužniji za pobedu Partizana. Ubacio je 34 poena, imao 16 skokova i indeks uspešnosti 49!

Samo su Entoni Parker, Dejan Milojević, Arvidas Macijauskas, Jaka Lakovič, Tanoka Berd i Mirsad Turčan imali bolji indeks u tri utakmice zaredom u Evroligi, a samo Milojević u četiri uzastopna meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve