Obradović: "Sudije nas upropastile"

Trener grčkog Panatinaikosa Željko Obradović kaže da su arbitri imali veliki udeo u porazu njegovog tima od madridskog Reala u Evroligi (67:76).

Izvor: B92, talkbasket.net Španija, Grčka
Podeli

„Vrlo je teško reći bilo šta o utakmici, pošto je nije ni bilo. Igrali smo protiv osmorice od prve sekunde. Sudije su očigledno bile protiv Panatinaikosa, imale su totalno drugačije kriterijume. Ovo govorim jer smo u svlačionici gledali prvih osam minuta meča i analizirali. Ovo sam rekao i sudijama“, izjavio je Obradović.

„Trener sam već 19 godina i veoma mi je lako da razumem sa kojim ciljem su sudije došle na ovu utakmicu. U našem drugom posedu nije nam sviran faul i sudija mi je rekao da sam u pravu, ’ali u prvom posedu je bio faul koji nisam svirao’. Govori mi da sam u pravu? Pa, zašto nije svirao? To na nešto ukazuje. To sam i rekao igračima na poluvremenu, da pokušamo da uradim šta možemo sa ovakvim suđenjem“, dodao je srpski stručnjak.

Obradović je potom nastavio sa paljbom po sudijama.

„Teško je takmičiti se u ovim okolnostima. Igrači su se borili, a drago mi je da i da su navijači shvatili šta se događa na parketu, pa su im aplaudirali ironično. Svi su znali kojim su poslom sudije došle u dvoranu. Bilo ja jasno od prvih odluka, tehnička, pa nesportska...“.

PAO i Real sada dele prvo mesto na tabeli grupe D sa šest pobeda i dva poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.