Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.10.2009.

17:58

Otkazan meč Sloboda Dita - Metalac

Košarkaška utakmica između Sloboda Dite i valjevskog Metalca u Tuzli otkazana je zato što domaćini nisu mogli da garantuju bezbednost srpskom timu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Meč koji je trebalo da se igra u četvrtak na turniru "Mirza Delibašić", otkazan je na molbu Slobode Dite, a zbog "velikih demonstracija" u Tuzli, koje je izazvalo izricanje zatvorske kazne od 12 godina Iliji Jurišiću. Metalac će generalnu probu pred početak prvenstva i Balkanske lige imati 3. oktobra kada će u Valjevu igrati sa OKK Beogradom.

Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu je krajem septembra prvostepeno osudilo Iliju Jurišića zbog izdavanja naloga za napad na vojnike JNA u Tuzli u maju 1992. godine, kada je ubijen najmanje 51 vojnik.

OKK Beograd je povratnik u Prvu ligu Srbije u kojoj Valjevci žele da ostvare najviši plasman. Iste ambicije Metalac ima i u Balkanskoj ligi gde će mu OKK takođe biti protivnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve