Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.10.2009.

15:17

Lajonsi promenili ime u Radnički

Košarkaški klub Lajons iz Vršca objavio je da je promenio ime u Radnički iz Kragujevca i da će naredne četiri godine igrati kao domaćin u tom gradu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Lajonsi su saopštili da su postigli konačan dogovor sa gradskim vlastima u Kragujevcu, čiji je pravni tim odobrio ovaj projekat. Vršački klub, koji će se ove sezone takmičiti i u regionalnoj Jadranskoj ligi, saopštio je prošlog meseca da je njihov dugogodišnji partner kompanija Svislajon Takovo, odustala od sponzorisanja tog kluba.

Istovremeno, predstavnici Jadranske lige saopštili su da klub ne može da igra u Gornjem Milanovcu, što je bila prvobitna ideja vodećih ljudi Lajonsa. U obrazloženju Jadranske lige se kaže da taj grad ne ispunjava sve potrebne kriterijume za ovo takmičenje.

"Dobro je poznato da je Kragujevac grad sporta i mladih i da ova regija zaslužuje da ima predstavnika u Jadranskoj ligi. Na ovaj način Kragujevac je dobio Jadransku ligu i najkvalitetniju košarku, a Lajonsi normalne uslove za rad i takmičenje. U sledećem periodu klub će promeniti ime u KK Radnicki iz Kragujevca", navodi se u saopštenju kluba.

Takmičenje u Jadranskoj ligi počinje 10. oktobra, a Radnički u prvom kolu igra protiv bivšeg gradskog rivala, vršačkog Hemofarma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve