Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.08.2009.

21:32

Juniori FMP-a sedmi u Oregonu

Juniori FMP-a zauzeli su sedmo mesto na ’Nike Global Challenge Tournament-u’, koji je održan tokom vikenda u Portlandu, SAD.

Izvor: B92, euroleague.net

Autor:B92, euroleague.net

Default images

FMP je u borbi za sedmo mesto savladao tim All-Asia Camp 77:75, a najbolji igrač utakmice bio je Svetozar Stamenković koji je ubacio čak 38 poena i imao 12 skokova. U timu All-Asia Camp nejefikasniji je bio Ji Žao sa 30 poena. Titulu je osvojio USA East tim koji je u finalu bio bolji od reprezentacije Kanade 105:104.

FMP je pretrpeo dva poraza u Portlandu, prvo od Kanade koja je slavila sa ubedljivih 97:66, a onda i od USA Midwest tima 103:94, ali tek posle produžetaka.

Stamenković je u oba meča bio najbolji igrač FMP-a. Kanadi je ubacio 16 poena, a protiv USA Midwest-a je imao sjajan učinak od 35 poena (13/21 šut iz igre) i 14 skokova za 37 minuta.

Na turniru u Oregonu učestvovalo je osam timova sa pet kontinenata. FMP se kvalifikovao drugu godinu uzastopno kao šampion ’Nike International Junior Tournament-a’ koji je održan na proleće tokom F4 Evrolige u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve