Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.08.2009.

12:49

KLS ostala bez glavnog sponzora

Košarkaška liga Srbije ostala je bez glavnog sponzora, nakon što je kompanija Svislajon Takovo zbog finansijske krize odlučila da prekine saradnju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Direktor Košarkaške lige Srbije Tihomir Bubalo rekao je za portal 'košarka.rs' da žali zbog prekida saradnje, koja je trajala dve godine i donela domaćem prvenstvu finansijsku stabilnost. Do početka nove sezone ostala su još dva meseca, a Bubalo kaže da u ovom trenutku ne zna ko će biti novi generalni sponzor.

"Dobili smo obaveštenje sponzora da zbog velike finansijske krize više neće moći da podržavaju naš projekat. Ipak, moram da naglasim da im dugujemo veliku zahvalnost, jer bez njih naša liga zaista ne bi dostigla ovakav nivo. Slagao bih kad bih rekao da u ovom trenutku imamo više ponuda. Istina je da trenutno imamo samo jednog potencijalnog sponzora, ali do početka šampionata ostalo je dva meseca pa ćemo videti. Mi ne tražimo velika sredstva i zato sam uveren da ćemo pronaći generalnog sponzora, jer će pre svega ovogodišnja Super liga biti od velikog značaja, a klubovi vrlo izjednačeni po kvalitetu", rekao je Bubalo.

Domaće prvenstvo od sezone 2009/10 izjednačeno je po značaju sa regionalnom ligom. Bubalo je najavio da bi Super liga od ove sezone mogla da bude odigrana u dve grupe sa po 6 klubova, ali da će konačnu reč imati sami klubovi.

"Po mom mišljenju, najbolje je da se Super liga igra u dve grupe sa po šest klubova. Na taj način bi iz naše lige ušlo sedam timova, pa bi mnogo veći broj gradova po Srbiji mogao da vidi naše najbolje ekipe. Po završetku ligaškog dela igralo bi se polufinale i finale plej-ofa na tri dobijene utakmice. Takođe, postoji predlog da se igra samo jedna liga sa osam ili čak šest klubova. Olakšavajuća okolnost je što ove sezone imamo mnogo više termina, jer se neće igrati Univerzijada kao što je to bio slučaj ovog leta", kaže Bubalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve