Nova vest
Košarka

Petak, 19.06.2009.

00:09

Etore Mesina novi trener Reala

Bivši prvi strateg moskovskog CSKA, Italijan Etore Mesina novi je trener košarkaša Real Madrida.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dva veoma uspešna imena u košarkaškoj istoriji postigli su dogovor, pa će jedan od najboljih košarkaških stručnjaka tokom sledeće tri godine voditi najtrofejniji evropski klub. Madridski Real je najtrofejniji tim u istoriji Evrolige sa čak osam naslova prvaka, ali je u tom takmičenju trijumfovao samo jednom od 1980. godine.

Novi trener španskog giganta biće i zvanično predstavljen medijima u petak na stadionu ‘Santijago Bernabeu’, a na novoj funkciji zameniće Đoana Plazu koji je trenirao Reala tokom protekle tri godine i sa tim klubom 2007. godine osvojio titulu prvaka Španija kao i ULEB kup.

Mesina je pre Reala vodio moskovski CSKA sa kojim je u poslednje četiri sezone dva puta osvojio Evroligu i dva puta bio poražen u finalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Italijan ima ukupno četiri osvojene Evrolige pošto je dva puta u tom takmičenju trijumfovao sa italijanskim Kinderom, 1998. i 2002. godine, a 49-godišnji trener je u poslednjih 11 sezona, čak u sedam puta dolazio do finala i to sa tri različita kluba i, pritom, nikada u svojoj trenerskoj karijeri nije bio poražen u polufinalu.

Mesina, koji je dva puta u karijeri osvajao trofej ‘Aleksandar Gomeljski’, koji je namenjen najboljem treneru Evrolige, sa ekipom CSKA osvojio je i četiri titule prvaka Rusije, uz dva nacionalna Kupa.

Italijan ima u katijeri osvojene i četiri titule prvaka Italije, uz sedam titula u italijanskom Kupu, a 1990. godine je sa Virtusom trijumfovao u Kupu Saporta.

Mesina je 1997. godine sa reprezentacijom Italije osvojio srebrnu medalju na EP u Barseloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve