Vukoičić još četiri godine u Bosni

Bivši trener FMP Železnika i Hemofarma Vlada Vukoičić potpisao je u petak četvorogodišnji ugovor sa sarajevskom Bosnom.

Izvor: B92, Tanjug Bosna i Hercegovina
Podeli

Vukoičić tim Bosne vodi od novembra prošle godine. "Vlada Vukoičić je jedno od najzvučnijih trenerskih imena u regionu, ali i šire i ovim ugovorm smo napravi veliku stvar. Sigurno je da se nećemo zaustaviti na ovome, jer planiramo da zadržimo kostur tima, ali i da dovedemo nekoliko pojačanja", rekao je direkor Bosne Admir Bukva.

Prema njegovim rečima, Vukoičić je u Sarajevu srdačno prihvaćen, i vest o potpisivanju ugovora obradovaće sve ljubitelje košarke, jer se radi o vrlo kvalitetnom treneru, koji se pred sarajevskom publikom odlično pokazao i dokazao.

Dogovorom o produžetku saradnje bio je zadovoljan i sam Vukoičić.

"Uprava je pokazala da ima veliko poverenje u mene, i uspeli smo da se dogovorimo o nastavku saradnje. Uveren sam da ćemo ugovor ispoštovati do kraja, kao i da će rezultati biti na obostrano zadovoljstvo", rekao je srpski stručnjak.

Vukoičić je od 1994. do 2003. godine vodio mlađe selekcje FMP-a. Od 2003. do 2005. godine bio je pomoćni trener u prvom timu, a od 2005. do 2008. je radio kao šef stručnog štaba 'pantera'. Nakon toga je vodio Hemofarm i belgijski Ostende.

Kao trener reprezentacije Srbije osvojio je zlatnu medalju na Univerzijadi 2003. godine, a u sezoni 2005/06 sa FMP-om je osvojio i regionalnu Jadransku ligu. Naredne sezone osvojio je Kup Srbije i stigao do polufinala ULEB kupa.

Sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope 2007. godine.

Košarka