Nova vest
Košarka

Subota, 02.05.2009.

15:57

Nike IJT: FMP u finalu

Mladi košarkaši FMP Železnika nalaze se na korak od odbrane titule najbolje ekipe u Evropi pošto su se trećom pobedom u grupi plasirali u finale.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle pobeda nad Albom i Unikahom, košarkaši ekipe iz Železnika su slavili i na trećoj utakmici grupe B na finalnom turniru u Berlinu protiv Montepaskija iz Sijene rezultatom 78:61 (17:16, 21:8, 29:22, 11:15) i u finalu, koje je na programu u nedelju od 12 časova, ih očekuje duel sa Lijetuvos Ritasom.

Za sada još uvek aktuelni prvaci Evrope su posle izjednačene prve četvrtine meč prelomili u drugoj, a potom su nastavili istim tempom i na početku drugog poluvremena. Ekipa iz Sijene je u poslednjoj četvrtini pokušala da se vrati, ali je ipak, uspela samo da svede poraz na manje od 20 razlike.

Najbolji u redovima FMP-a bio je Dejan Musli, sa 23 poena, uz 14 skokova, a istakli su se i Branislav Dekić sa 12 poena, pet skokova, dve ukradene lopte i dve asistencije, i Nenad Miljenović, koji je postigao 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve